- NTB er en knallsterk merkevare som de aller fleste har et forhold til. Nå samler vi alt under ett navn for å tydeliggjøre helheten og det brede tilbudet vi gir kundene våre. Dette gjør vi ved å implementere en ny merkevarestrategi der NTB blir den samlende og styrende merkevaren for hele selskapet, sier sjefredaktør og administrerende direktør i NTB, Mads Yngve Storvik, i en pressemelding. 

Scanpix ble fusjonert med NTB i 2011, men navnet har levd videre som betegnelse på bildebyrået. 

- Bildearkivet inneholder historiske bilder tilbake til 1800-tallet og representerer Norges visuelle nyhetshukommelse. Våre 300 millioner bilder, videoer og nyhetsgrafikker gjør oss til Nordens største bildebyrå, sier redaktør for visuelle tjenester i NTB, Christina Dorthellinger Nygaard.

Skiller mellom redaksjonelt og kommersielt innhold 
- Vi tar med oss alt det gode som Scanpix-navnet står for, og øker ambisjonene. Digitalisering av våre historiske arkiver, satsing på AI, video og en helt ny bildelagringsløsning står på satsningsmenyen, fortsetter hun. 

NTB Kommunikasjon lanseres som en støttemerkevare for kommersielle tjenester i NTB - pressemeldinger, børsmeldinger, språktjenester og fotografering på oppdrag. 

- Målet er en tydeligere profil og identitet som kundene kan kjenne seg igjen i. Samtidig er det med på å understreke forskjellen mellom den redaksjonelle og redaktørstyrte innholdsproduksjonen i NTB og kommersielle tjenester, sier kommersiell direktør i NTB, Anne Solerød Christensen

Pusser opp nettsidene
Et av målene med den nye merkevarestrategien er ifølge NTB å forbedre den digitale brukeropplevelsen for kundene. De har derfor utviklet en ny digital profil. Christensen sier at de har hatt behov for å modernisere profilen sin, med unntak av logoen, som de beholder. 

- Framover vil vi jobbe for å gjøre designuttrykket og interaksjonen lik på tvers av de digitale flatene våre. Det første området der den nye profilen er tatt i bruk, er på de nye nettsidene ntb.no, som ble lansert rett før sommeren. Nå er det bildeportalen sin tur. Samtidig som merkevaren Scanpix blir borte, kan bildekundene glede seg over at vi benytter anledningen til å lansere bildeportalen i nytt design og med ny funksjonalitet, forteller Christensen. 

Les også: Norsk 23-åring står bak flere av verdens mest brukte Snapchat-filtre - er lastet ned 86 milliarder ganger