Sophie Elise la nylig ut et Instagram-innlegg hvor hun reklamerte for en Skappel-kolleksjon, og NRK-programleder Gisle A. Gjevestad Agledahl var en av personene som medvirket i innlegget. Sophie Elise hadde merket Instagram-posten som en annonse og skrev at Agledahl var med på å lage det hun omtaler som sin første «reel» (kort filmsnutt, red.anm).

Agledahl er programleder, sammen med Vilde Bratland Erikstad, i den sjette sesongen av NRK-dokumentarserien «Innafor». NRK-programmet sendte forrige uke episoden «Influencer» hvor Agledahl-kollega Bratland Erikstad undersøkte nettopp influencerbransjen og hvordan influencere jobber.

Les også: NRK-programleder langer ut mot «feig» influencer-bransje:  - Fikk døra rett i trynet

NRK: - Svært strenge regler
Redaksjonssjef Solveig Husøy i NRK Dokumentar og Samfunn svarer følgende på spørsmål om hva NRK tenker om at en av deres programledere medvirker i et annonsemerket innlegg:

- Vi har svært strenge regler for kommersiell virksomhet for våre ansatte, og det ville naturligvis ikke vært ok hvis Gisle Agledahl hadde et kommersielt samarbeid med Sophie Elise samtidig som han er programleder i «Innafor». Det har han ikke, sier Husøy til Kampanje.

- Gisle har ingen kommersielle bindinger til verken Sophie Elise eller Skappel-gensere, legger hun til.

- Har NRK godkjent Agledahls medvirkning i annonsen?

- Gisle Agledahl kjenner Sophie Elise privat, og var på hyttetur med henne og noen andre venner forrige helg. Han var ikke klar over at posten det ble jobbet med var reklame, sier Husøy.

Det aktuelle innlegget er nå slettet fra Instgram. Redaksjonssjef Husøy sier det er Sophie Elises avgjørelse.

- NRK har ikke vært i kontakt med henne om det, men det er jo naturlig at Gisle og Sophie Elise har snakket sammen, sier Husøy.

Agledahl: - Privat ferie
«Innafor»-programlederen sier følgende da Kampanje spør hva hans rolle i innlegget var:

- Jeg var på vei til en privat ferie med Sophie Elise og andre venner da hun lagde en reel. Jeg foreslo å bruke en sang jeg hadde hørt på Tiktok. Hun hadde satt sammen flere videoklipp der den første delen inneholdt et kommersielt samarbeid, og jeg er synlig mot slutten, sier Agledahl til Kampanje.

- Jeg vet at Sophie merker mange innlegg med «annonse», men jeg tenkte ikke over at det i dette tilfellet kunne virke som at jeg var en del av en reklame. Da jeg ble gjort oppmerksom på det, tok jeg kontakt med Sophie som var enig i at det var riktig å fjerne innlegget, fortsetter Agledahl.

Se skjermbilde av Instagram-innlegget her:

Sophie Elise Gisle NRK 980 1788.jpg