Nylig skrev Kampanje om at NRKs nye humordrama-satsing «Norsk-ish» er blitt nominert til den prestisjetunge TV-prisen Prix Europa. Nominasjonen er i kategorien beste europeiske TV-program om kulturelt mangfold. 

- Jeg kan ikke huske sist vi var nominert i den kategorien, så det er utrolig gøy at vi er det. Det finnes mange skarpe prosjekter i Europa om den tematikken, så det er gøy å være nominert. Norsk-ish er blitt et veldig godt prosjekt, så vi gleder oss til å vise det til publikum, sa NRKs dramasjef Ivar Køhn da til Kampanje. 

Sett i lys av nominasjonen, er det kanskje ikke overraskende at serien – som har premiere på NRK1 i kveld 21.35 – roses opp i skyene av TV-anmelderne. 

Ifølge VGs TV-anmelder Tor Martin Bøe, «glitrer» NRK-serien, som han sammenligner med «en flerkulturell» «Unge lovende». 

- Troverdige karakterer framstilles av relativt ukjente skuespillertalenter, og gjør serien ektefølt og levende, skriver Bøe. 

VG triller terningkast fem, og skriver at det er på tide – nesten på overtid – med et perspektiv som «Norsk-ish». 

Dagsavisen: - Levende drama
Dagsavisens TV-anmelder Reidar Spigseth kaller serien «en milepæl i norsk drama».

- Serien er et strålende eksempel på hvor lurt det er for norsk TV- og filmbransje å faktisk slippe til nye folk fra forskjellige bakgrunner, akkurat de historiefortellerne som bransjens ledere har sagt at de har lett etter veldig, veldig lenge, men som er så fryktelig vanskelig å finne, skriver Spigseth. 

TV-anmelderen mener «Norsk-ish» først og fremst er et vellaget og opplagt humoristisk drama, hvor humoren er «frisk og respektløs i formen», og at skuespillerne sørger for å gjøre dramaet levende. 

- Når karakterer og situasjoner morer og irriterer som de gjør, er det fordi de er troverdige og engasjerende, mener han. 

Les også: NRK tar Parterapi av lufta: - Vil runde av mens det fortsatt er gøy

Dagbladet gir terningkast seks
Dagbladets TV-anmelder Hannah Bull Thorvik skryter av at serien har samlet et skuespillerensemble med mange nye ansikter - og kaller skuespillet glimrende. 

- Serien gjør også klokt i å ikke prøve å være så viktig og grandios, som ofte virker mot sin hensikt. En «less is more»-filosofi på manussiden kler historiene. Det skal mye til å være så musikalsk i sin omgang med så vanskelig tematikk, men det fikser «Norsk-ish» på uforskammet godt vis, skriver Bull Thorvik. 

Hun triller terningkast seks, og avslutter anmeldelsen med å ønske seg en andre sesong av serien. 

Til Kampanje har de to serieskaperne Bahareh Badavi og Melike Leblebicioğlu røpet at de ikke føler seg helt ferdig med «Norsk-ish»-universet, og at de håper publikum kommer til å ønske seg mer. 

- Enn så lenge gleder vi oss bare til å få sesong en ut, og se hvordan den blir tatt imot av det norske folk, sa Badavi.

Les også: NRK-programleder langer ut mot «feig» influencer-bransje:  - Fikk døra rett i trynet