Den AT&T-eide strømmetjenesten HBO ble den store vinneren under TV-bransjenes store «Oscar-kveld», The Emmy Awards. Det var komiker Jimmy Kimmel som ledet Emmy-sendingen fra en tom sal i Los Angeles, som fortsatt er under strenge koronarestriksjoner.

HBO vant totalt hele 30 priser og ble kveldens store vinner med blant annet priser for beste dramaserie med «Sucsession», som handler om et mediedynasti, og den mørke satiren «Watchmen» for beste miniserie. I tillegg tok en annen mobiltelefongigant sin første Emmy med Apple+-serien «The Morning Show», der Billy Crudrup fikk pris for beste birolle i sin tolkning av en manipulativ toppsjef i en nyhetskanal rystet av seksuell trakasseringsskandale.

Strømmegiganten Netflix gikk inn i kvelden med rekordmange 160 nominasjoner, men måtte nøye seg med 21 priser.

En av kveldens store vinnere var også den canadiske komiserien «Schitt’s Creek» som vant alle priser i komedie-kategoriene. Catherine O'Hara ble tildelt prisen for beste kvinnelige skuespiller i en komedie for rollen i «Schitt’s Creek».

Komiserien til det Viacom/CBS-eide The Pop Network følger en familie som havner i økonomisk krise og tvinges til å flytte.

Også O'Haras kollega Eugene Levy fikk prisen for innsatsen i samme serie. Levy sier det er «ironisk at den rareste rollen jeg har spilt noensinne gir meg en Emmy».

- Jeg må seriøst stille spørsmål ved hva jeg har gjort de siste 50 årene, sa han i takketalen på videolink.

Like etter ble serien også tildelt prisen for beste manus og sikret seg også den gjeve prisen for beste komiserie. «Schitt's Creek» hanket også inn prisen for beste kvinnlige og mannlige birolle og sikret seg hele ni priser på Emmy-utdelingen.