Programmet «Folkeopplysningen» er nominert til Emmy-pris i kategorien «Beste faktaunderholdning» i 2020. Dette er den eneste norske nominasjonen under årets Emmy, heter det i en melding fra NRK. 

- Det er fantastisk å se Folkeopplysningen hevde seg i denne kategorien, hvor serien er nominert sammen med sterke og velkjente formater som har blitt produsert i mange land, sier Jan Egil Ådland, prosjektredaktør i NRK.

Han sier videre at episoden som Teddy TV og NRK er nominert for, «Make Lillestrøm Great Again», setter på en «pedagogisk, innovativ, underholdende og dristig måte søkelys på en av de virkelig store utfordringene i vårt demokrati.»

- Det viser hvor sårbare vi som borgere og velgere kan være i møte med ukjente og usynlige krefter som ønsker å påvirke oss, sier han. 

Teddy TV har produsert seks sesonger av «Folkeopplysningen» for NRK

- Vi er stolte og glade for nominasjonen, og føler oss veldig privilegerte som får jobbe med et program som handler om å formidle kunnskap i en verden hvor fakta er under press, sier produsent Tor Erik Olsen.

Programleder Andreas Wahl sier følgende om nominasjonen:

- Emmy-nominasjon henger skyhøyt i TV-bransjen. Så dette er kjempegøy for de dyktige TV-folka jeg jobber med, i alle ledd. Jeg vil tro det er stas for den modige rektoren og elevene på Lillestrøm videregående skole også. Så får jeg, fysiker’n, fortsette å drømme om nobelpris.