Norsk Filminstiutt (NFI) har i dag tildelt regissør Håvard Bustnes og Upnorth Film AS 1.800.000 kroner i produksjonstilskudd til dokumentarfilmen «Trond Giske - Makta rår».

- Jeg setter selvfølgelig stor pris på at NFI har støttet filmen, sier regissør Bustnes til Kampanje.

Slik beskriver NFI filmen:

«Dokumentarfilmen følger Trond Giskes forsøk på å reise seg etter metoo-avsløringene, og ser tilbake på tida da han var en talentfull ungdomspolitiker som mange mente kom til å bli landets statsminister til han på dramatisk vis bestemte seg for å trekke seg fra politikken etter anklager om seksuell trakassering.»

- Blir det en dokumentar for Giskes kritikere eller tilhengere?

- Vårt mål er at filmen skal bli interessant både for Giskes kritikere og tilhengere, sier Bustnes.

Bustnes produserer filmen sammen med produsent Christian Falch. Dokumentarfilmen har et totalbudsjett på 5.690.000 kroner. Den har tidligere fått 600.000 kroner i støtte fra NFI.

NFI-konsulent Helle Hansen skrev følgende i sin vurdering av prosjektet:

- Med unik tilgang til hovedkarakteren Trond Giske, velresearchet arkivmateriale, opptak som viser at det er mulig å skape en interessant og noen vil kanskje si, en kontroversiell film. Når regissøren både er grundig, veloverveid og visuell, tror jeg det kan skapes en nyansert film som både dekker tilhengere og motstandere av Giskes prosjekt, politikk og person. En film som vil stå for ettertiden, men som kan ses i nåtiden. Regissør Håvard Bustnes har øye for det store i det små. Jeg ser frem til en kunstnerisk, visuell film om politikk som også gjør vondt.

Med kamera på slep:

Et dokumentarteam følger Giske i dokumentaren «Trond Giske - Makta rår». Foto: Upnorth Film AS