I dag lanserer Kagge Forlag «Min Instastory», Mads Hansens bokdebut. Hansen sparer ikke på kruttet bokutgivelsen og kritiserer flere influencere for manglende merking av reklame, eksponering av egne barn og for å bidra til skjønnhetspress.  

Les også: Mads Hansens «Influencerbørs» - tre bloggere kjemper om verstingtittel

Både Sophie Elise, Erlend Elias og Isabelle Eriksen får gjennomgå i Hansens «Influencerbørs», hvor Hansen går hardt ut mot flere flere av landets største influencere. 

Kampanje har vært i kontakt med flere influencere for å gi dem mulighet til å svare på Hansens omtale av dem. TV-profil og kjendisstylist Erlend Elias Bragstad reagerer på det utdraget han har fått tilsendt fra Kampanje.

- Jeg syns ikke noe om å mobbe andre, og nå i koronatiden da folk i bransjen sliter så skal han ødelegge enda mer for de som prøver å få det til å gå rundt økonomisk, sier Bragstad til Kampanje.

- Skamløst

Hansen gir Erlend Elias en score på tre av ti i sin «Influencerbørs».

- Se for deg en innbruddstyv som, i stedet for å gjøre innbrud i skjul på natta, spaserer plystrende inn i et hus midt på lyse dagen og bare forsyner seg med det han vil ha. Sånn er Erlend Elias på sosiale medier, skriver Hansen i boken.

- Jeg kommer ikke på noen andre influencere, som såpass åpenlyst, promoterer, reklamerer og holder på uten å merke innleggene sine som «reklame». Han gjør det så skamløst at folk ikke engang enser at det faktisk er reklame, skriver Hansen videre.

- Kommer ikke til å lese boken 

Bragstad sier Hansen har stor påvirkningskraft og at det han gjør får konsekvenser for influencere han kritiserer. 

- Vet ikke om han helt skjønner at han har stor påvirkningskraft og at det han gjør får store konsekvenser for mange av de influensere han «driter ut». Med tanke på at han har barn og at foreldre skal være et godt forbilde, så syns jeg ikke han er det når man vet hvor stor skade mobbing gir, sier Bragstad.

- Kommer du til å lese boken?

- Med alle sine følgere på Insta og som pappa burde han holde seg for god til å trakassere og mobbe. Så nei, jeg kommer ikke til å lese boken, det av en enkel grunn, jeg støtter ikke mobbere! Håper flere tenker som meg, sier Bragstad.

Kampanje har forsøkt å hente kommentarer fra Sophie Elise gjennom influensernettverket United Influencers, og fra Isabelle Eriksen, men har ikke lykkes i få svar.