15. september går startskuddet for Disney+ i Norge. Den nye strømmetjenesten tar sikte på å være det norske hjemmet til «alt» av den amerikanske underholdningsgiganten har å by på av innhold, inkludert filmer og TV-serier fra Marvel- og Star Wars-universene, samt dokumentarer fra National Geographic.

Torsdag fikk de norske journalistene en sniktitt på tjenesten på Vika Kino i Oslo, der Disneys Norden-sjef Hans van Rijn presenterte satsingen på videolink fra København.

- I dag er en virkelig spennende i dag, når vi løfter sløret og deler enda mer om Disney+ med dere, sa van Rijn på presentasjonen.

Åpner Disney-biblioteket
Norden er et viktig marked for Disney, og ikke bare på grunn av vår store appetitt for strømmetjenester med et snitt på to strømme-TV-abonnement per husholdning

- Den nordiske kjærligheten til Disney startet sent på 40-tallet og tidlig 50-tallet, da de første Donald Duck-bladene ble lansert, og videre på 60-tallet da en helt ny tradisjon ble etablert da familiene samlet seg på julaften for å se Disneys julespesial, sa van Rijn.

Når tjenesten lanseres vil over 500 filmer, 7300 TV-episoder og 40 såkalte Disney+ Originals være tilgjengelig for det norske publikummet. Det inkluderer over 20 Pixar-filmer, 30 sesonger av animasjonsserien «The Simpsons», alle ni filmer av «Star Wars»-sagaen, musikalsuksessen «Hamilton» og nye serier som «High School Musical: The Musical: The Series».

Lanseringen byr også på den norske premieren på Star Wars-serien «The Mandalorian», som nylig ble nominert til Emmy for beste dramaserie.

De første to episodene av «The Mandalorian» slippes 15. september. Deretter slippes en ny episode hver fredag.

Se hele oversikten over hva som blir tilgjengelig ved lansering her (ekstern lenke).

Nordisk Disney-sjef:

Hans van Rijn er tidligere administrerende direktør for Fox Networks Group i Norge og ble med over i stillingen som nordisk sjef i Disney-konsernet da de kjøpte Fox-konsernet. Her er han på dagens lansering av Disney+ i København. Foto: Lasse Lagoni

Må vente på storfilm
Norske TV-seere må imidlertid vente på lanseringen av den nye storfilmen «Mulan», som har amerikansk premiere denne uken. Filmatiseringen av Disney-klassikeren skulle egentlig hatt norsk kinopremiere 25. mars, men skal nå slippes på Disney+ i Norge 4. desember.  

Filmatiseringen av «Lady og landstrykeren» slippes på tjenesten i november.

Lanseringen av Disney+ har vært et lyspunkt for Disney-konsernet som ellers har blitt hardt rammet av koronapandemien. I august oppga selskapet at de hadde oppnådd 60,5 millioner betalende abonnenter ni måneder etter at tjenesten så dagens lys.

I tillegg til i Norge vil strømmetjenesten også lanseres i Danmark, Sverige, Finland, Island, Portugal, Belgia og Luxembourg 15. september.

Har fått PR-jobben
I Norge er det kommunikasjonsbyrået Apeland som har fått jobben med å lansere Disney+.

- Vi er glade for å få den jobben og det er et morsomt oppdrag, sier Apeland til Kampanje.

De stod i kulissene på dagens presse-presentasjon på Vika Kino i Oslo. Disney har vært nødt til å justere lanseringsplanene på grunn av koronasituasjonen, kunne Hans van Rijn fortelle på presentasjonen. 

- Jeg vil gi en oppmerksomhet til teamet her i Norden og kollegaer over hele verden som har jobbet hardt for å planlegge lanseringen av Disney+ i Norden, spesielt under de vanskelige forholdene som covid-19 har ført med seg med majoriten av de ansatte på hjemmekontor, sa han.

Les også: Har fått PR-jobben med å lansere Disney+ i Norge

Må vente:

«Mulan» får norsk premiere på Disney+ 4. desember, tre måneder etter at filmen slippes i USA. Foto:/Henry Nicholls