Nordisk Film med sine 21 kinoer i Norge melder om sin beste kinohelg siden Norge ble stengt ned 12. mars. 20.000 billetter ble solgt hos Nordisk Film Kino sine kinoer sist helg, fra og med fredag til og med søndag.

I helgen gikk filmer som «Tenet», «After We Collided», «Knutsen og Ludvigsen og det kjempestore dyret» og premierefilmen «Dianas Bryllup».

«Dianas Bryllup», regissert av Charlotte Blom med skuespillerne Marie Blokhus og Pål Sverre Hagen hadde premiere fredag. Filmen ble sett av 8.681 publikummere i helgen.

- Det er en glede å se at kinogjestene våre oppsøker kinoene og hvordan de omfavner blant annet de norske premierefilmene. At det er den beste kinohelgen siden vi åpnet kinoene igjen etter nedstengingen, betyr også at våre gjester er mer enn klare for den store kinoopplevelsen, sier administrende direktør Jannicke Haugen i Nordisk Film Kino.

- Vi må glede oss når vi har mulighetene til det. Det har ikke vært så mye å rope hurra for i kino-Norge siden februar måned. Men i helgen var det rekord siden nedstengningen, sier Haugen.

Med dagens smittevernsretningslinjer kan Nordisk Film Kino benytte rundt 30 prosent av publikumskapasiteten.