Kundedirektør Kjell Ove Flemmen og markeds- og analysedirektør Bjarte Øgrey slutter i Bauer Media. Det bekrefter administrerende direktør Jim Receveur overfor Kampanje.

Det skjer samtidig som Radio Norge-eier Bauer Media omorganiserer sin norske organisasjon for å bevege seg bort fra å være «et tradisjonelt radioselskap til å bli et fullverdig audioselskap».

- Vi har våre tradisjonelle DAB-radiokanaler med nesten to millioner lyttere og gjør det ekstremt bra der, men vi ser en større fremtid i programmatisk og podkast, sier Receveur til Kampanje.

Selv om Bjarte Øgrey slutter som markeds- og analysedirektør, skal han bistå Bauer Media med digitaliseringen i en rolle som frittstående strategisk konsulent og rådgiver. Han står også fritt til å jobbe med andre kunder enn Bauer Media.

- I min nye konsulentrolle skal jeg bidra inn i selskapets digitale strategi samt andre vitale strategiske utviklingsprosjekter. Jeg har klokkertro på at Bauer Media Norge kommer styrket ut av den omstillingsperioden både de og bransjen nå står oppe i, sier Øgrey.

Kjell Ove Flemmen forlater selskapet helt.

- Det har vært en fin og lærerik tid i radio og jeg har nå vært i Bauer Media i seks år. Det er tøffe tider i mediemarkedet generelt og når vi i tillegg får covid-19 så forstår jeg at det må spares kostnader. Jeg er blitt tilbudt en sluttpakke som jeg var fornøyd med og vi skilles som venner. Bauer Media er fornøyde og jeg er fornøyd, sier Flemmen til Kampanje.

- Hva skal du gjøre nå?

- Jeg er i dag fristilt og er allerede i noen spennende prosesser.

Ny rolle for Skomsvold
Samtidig går Hilde Skomsvold fra en stilling som kommersiell direktør til en stilling som Head of Digital Sales i Bauer Media. 

- Med Hildes bakgrunn har hun kunnskapen og erfaringen som skal til for å bygge broen fra den tradisjonelle lydannonseringen til det digitale. Vi er veldig glad for at hun har takket ja til denne utfordringen, sier Receveur.

- Nøkkelen til suksess ligger i å hjelpe annonsørene med å nå de riktige målgruppene til riktig tid. Jeg ser frem til å ta ansvar for denne viktige satsingen for Bauer Media, sier Skomsvold.

Hilde Skomsvold overtar også det kommersielle ansvaret for podkast i Bauer Media, og Jannikke Holtlund, som tidligere har hatt dette ansvaret, slutter. 

- Ja, det stemmer. Vi var litt uenige om hvordan podkasting-satsingen skulle bygges opp videre, men vi skilles som gode venner og jeg kommer til å være tilknyttet Bauer Media ut året, sier Jannikke Holtlund til Kampanje.

Har tapt 80 millioner på tre år
De siste årene har vært blytunge regnskapsmessig for Bauer Media, som eier og drifter radiokanaler som Radio Norge, Radio Vinyl og Radio Rock. Bare i fjor tapte selskapet nærmere 30 millioner kroner på driften. De siste tre årene har selskapet tapt 80 millioner.

Til Kampanje sa administrerende direktør før sommeren at planen fortsatt var å gå i null inneværende år.

- Vi trodde aldri vi skulle bli lønnsomme i 2019, men planen var å gå i null i 2020, sa Bauer Media-sjefen i Norge, Jim Receveur, til Kampanje før sommeren.

Det ligger ikke lenger i kortene, kan radiosjefen fortelle nå.

- Det er et mål vi jobber mot akkurat nå, og vi gjør disse endringene så vi kan fokusere på det i 2021. Vi må jobbe med reklame- og mediebyråer for å lære dem opp i hvordan de kan bruke podkast. De fleste blir begeistret når man snakker om podkast og smarthøyttalere, og folk er stort sett enige i at dette er fremtiden, men de fleste annonsører vet enda ikke hvordan de kan benytte seg av det, sier han til Kampanje.

Les også: Tidenes verste Radio Norge-resultat - har tapt nesten 80 millioner på tre år

Nye roller:

Hilde Skomsvold slutter som kommersiell direktør og blir Head of Digital Sales i Bauer Media. Bjarte Øgrey slutter som markeds- og analysedirektør og skal bistå selskapet i en rolle som frittstående strategisk konsulent.