TV 2 viste mandag kveld Europa League-semifinalen Inter - Shakhtar Donetsk på deres hovedkanal. Oppladningen til kampen ble alt annet enn optimal for TV 2 da Ole Gunnar Solskjær og hans Manchester United tapte den andre semifinalen kvelden før.

Med United ute av turneringen forsvant antageligvis også noe av den norske interessen for gårsdagens semifinale.

77.000 seere i snitt så hele kampen mellom Inter og Shaktar på TV 2. På det meste var 114.000 seere innom semifinalen som Inter vant 5-0.

Til sammenligning fulgte 351.000 Uniteds semifinale mot Sevilla, med 449.000 nordmenn innom TV 2 på det meste.

- Spektakulært mageplask
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 sa mandag at det var viktig å levere da de brukte hovedkanalen til å vise Europa League-fotball.

- Vi føler presset fra Nyhetene her, når Inter-Shaktar Donetsk flytter 21-Nyhetene, sa Jansen Hagen til Kampanje mandag.

Selv om tallenes tale er klar, ser sportsjefen nå litt humoristisk på resultatet.

- Et forventet, men likevel spektakulært mageplask. Jeg tør ikke se noen kolleger i øynene i dag. Kjører hjemmekontor ut uken, sier Jansen Hagen til Kampanje og ler.

Sportssjefen sier at samtidig satser på at de har en hel del «goodwill» å gå på etter en fotballsommer som har levert knallsterke tall for kanalen.

- Regner med vi revansjerer oss senere i uken med semifinale og finale i Champions League, og finale Europaliga. Da er jeg tilbake på kontoret, sier Jansen Hagen.

Saken fortsetter etter bilde.

Traff mål, men ikke seerne:

Spissjuvelen Lautaro Martinez satte inn to skåringer da Inter slo Shakhtar Donetsk mandag kveld. TV 2 viste semifinalen på deres hovedkanal, men seerne strømmet ikke til. Foto: Lars Baron / Pool via Reuters

Lav seerandel
TV-sjef Glenn Engebretsen i mediebyråkonsernet GroupM sier Inter - Shaktar hadde en forholdsvis lav andel i primetime på TV 2. Primetime regnes fra klokken 18:00 til 23:59.

- «Sommerhytta» som gikk rett før kampen hadde en andel på 16 prosent, mens kampen hadde en seerandel på åtte prosent, sier Engebretsen til Kampanje.

- Det må også sies at antall seere øker utover i primetime så man kan få en lavere andel, på det samme seertallet, understreker TV-sjefen.

- Var det en tabbe av TV 2 å legge kampen på hovedkanalen?

- Det er semifinale i Europa League, sånn sett en stor kamp, men det er alltid laget som er den store driveren med tanke på seertall, når det gjelder fotball på norsk TV. Jeg tror nok ikke de hadde forventet så mye mer, sier Engebretsen.

Fredag kveld skal TV 2 vise Europa League-finalen mellom Inter og Sevilla på hovedkanalen. Engebretsen drister seg til å spå seertallene.

- Det er vanskelig å spå, men det er en finale. Kanskje jeg skal legge hue på blokka og si en 40 prosent økning i seertall fra gårsdagens kamp. I overkant av 100.000 seere i snitt, tipper Engebretsen.