Fredag kveld ble det kjent at idrettsprofilen Petter Northug (34) er siktet etter å ha blitt stoppet i fartskontroll torsdag kveld. Senere på natten fant politiet i tillegg kokain i hjemmet hans i Oslo. Den tidligere skikongen gikk åpent ut i sosiale medier fredag kveld og innrømmet råkjøring og narkotikabeslag.

- Jeg har gjort en stor feil. I går kveld ble jeg stoppet av politiet i fartskontroll. Jeg kjørte altfor fort, og ble også tatt med på legevakten til blodprøve. I tillegg fant politiet en mindre mengde narkotika hjemme hos meg. Det dreier seg om kokain, skriver Northug på Facebook og Instagram.

Les også: TV 2-aktuelle Northug siktet etter råkjøring og kokainfunn: - Jeg har gjort en stor feil

Petter Northug skal denne høsten være programleder for TV 2-satsingen «Landskampen», der norske og svenske idrettshelter skal kjempe mot hverandre.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, kaller det «en alvorlig sak» og sier kanalen «skal bruke de neste dagene til å snakke med Petter Northug før de kommer med en beslutning.»  Dahl sier videre at hendelsen ikke kommer til å påvirke programmet, som skal sendes på TV senere i vår.

- Produksjonen er satt, og dette vil ikke påvirke programmet, sier han til eget nettsted.

Innspillingen, som i år foregikk rundt Gaustatoppen og på Rjukan i Vestfold og Telemark, skal ha premiere på TV 2 og TV 2 Sumo i september og Northug skal lede programmet sammen med den tidligere svenske konkurrenten Gunde Svan.

Det er ikke første gang den tidligere skikongen er i trøbbel. I 2014 promillekjørte den norske skistjernen og krasjet sin Audi i et autovern i Trondheim. Han ble senere dømt til 50 dagers betinget fengsel og en bot for episoden.

I en kommentar på VG skriver sportskommentator Leif Welhaven følgende: 

Det nitriste er imidlertid at han ikke tok tilstrekkelig ansvar før han satte seg i denne situasjonen, og det er ingen enkel oppgave for TV 2 å avgjøre hva som nå skjer med tv-rollen hans fremover.

Mye prestisje og ressurser er lagt i å sikre seg stjernen, som ikke overraskende har gjort en usedvanlig god jobb for kanalen, og som allerede i høst er en del av kanalens sendeskjema  gjennom nyinnspilte «Landskampen». Her er det ingen enkle valg, og det må bli vanskelige samtaler i TV 2, skriver Welhaven på VG