TV 2 presenterer nå deres høstmeny med programlederne Stian Blipp og Helene Olafsen. Det blir både nye sesonger av kjente programmer og rykende ferske serier på TV 2s skjermer i høst.

Aller først ønsket TV 2-sjef Olav T. Sandnes velkommen ved å si at kanalen skal være tett på med historier som engasjerer

- Denne spesielle høsten ønsker vi å gi publikum gode opplevelser og en pause fra hverdagen, men samtidig skal TV 2 bidra til påfyll til samtalene og åpne vinduet mot verden. Vår rolle som nyhetsformidler er kanskje viktigere enn noensinne, sier administrerende direktør og sjefredaktør, Olav T. Sandnes.

Sven Nordin tilbake med komiserie
En av høstens nye TV 2-serier er humorsatsingen «Farfar», som kommer på TV 2 i september. Der spiller Sven Nordin, Janne Formoe og Ole Christoffer Ertvaag.

- Vi har lett lenge etter en bred humorserie, og vi mener nå at vi har funnet den, sier Sandnes. 

Det begynner å bli noen år siden Sven Nordin var en del av humorsuksessen Mot i brøstet og karakteren Nils. Nå er han tilbake i det TV 2 kaller en familieserie der Nordin spiller karakteren Johnny som vender tilbake til Norge etter å ha bodd i Danmark, der han forlot sin sønn og sin kone etter en tur til Legoland for 20 år siden.

Ny komiserie:

Sven Nordin er i høst tilbake på TV 2 med en ny humorserie. Foto: TV 2.

- Spent på Hansen som programleder
Mads Hansen
skal som kjent være «Farmen»-programleder på TV 2 i høst. Høstens «Farmen»-gård ligger ved Samsjøen i Ringerike og her skal 14 forpaktere sørge for gårdsdriften mens gårdeier Frida Marie leter etter besteforeldrene sine som har forsvunnet på mystisk vis i de dype skogene. 

TV 2 lover både latter, gråt, fløting og flørting og Mads Hansen går ikke av veien for å stille deltakerne vel nærgående spørsmål.

- Jeg er selvfølgelig spent på å se Mads Hansen som programleder, og jeg er sikker på at det blir overraskelser, sier TV 2-sjefen.

«Farmen» har sesongpremiere i september.

På gård:

Mads Hansen skal lede årets «Farmen». Foto: Håvard Solem

Nytt TV-radarpar
Av andre nyheter kommer det også en ny true crime-serie og en ny dokumentarserie om Aune Sand og Alex Rosen. 

I serien «Aune & Alex» kommer de godt under huden på hverandre og med Alex’ energi og Aunes romantiske filosofi er dette en serie for de helt store, men også de helt små spørsmål. Serien har 20 episoder og kommer senere i høst.

TV 2-sjefen ser også frem til serien om Marianne. 

- I en helt annen sjanger finner vi «Mysteriet Marianne» som er en ny engasjerende true crime der målet vårt er å belyse saken og forhåpentligvis bidra til at Mariannes foreldre får noen svar, sier TV 2-sjefen Olav Sandnes.

Seks år gamle Marianne Rugaas Knutsen, som akkurat hadde blitt skolejente og storesøster, skulle på landhandelen for å kjøpe seg is da hun sporløst forsvant 28. august 1981. Saken omtales i dag som en av Norges største forsvinningsgåter, skriver TV 2.

Ny runde med bloggerne
Det blir også en runde med «Bloggerne» på TV 2 i høst. Emma Ellingsen og Monica Nyhus er nye profiler som vi blir kjent med i den trettende sesongen av «Bloggerne».

- Alle profilene treffes av koronaen på hver sin måte og vi får se hvordan det påvirker deres nye hverdag, skriver TV 2.

Sesongpremieren var 17. august på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo.

En annen blogger på skjermen i høst er Jørgine Massa Vasstrand.

- I den andre sesongen av «Funkyfam» er det mye humor, tårer, fokus på de nære ting og vi kommer enda tettere inn på familielivet, skriver TV 2.

«Funkyfam» har sesongpremiere i oktober på TV 2 Livsstil og TV 2 Sumo

Tilbake på skjermen:

Emma Ellingsen og Monica Nyhus er nye profiler i den trettende sesongen av «Bloggerne». Foto: Håvard Solem

Mer dansing, Skavlan og «Åsted Norge» 
TV 2-slageren «Skal vi danse» går inn i sesong 16 med 12 nye kjendiser som sammen med sine proffe dansepartnere skal konkurrere om å bli best på dansegulvet - denne gangen i et helt nytt og større studio. Programmet har premiere 5. september

Sjekk ut deltagerne her: Programledere, influencere og idrettsutøvere er klare for å innta parketten 

«Skavlan» er tilbake på TV 2 i september. Fredrik Skavlans talkshow vil sendes på lørdagskveldene og er produsert av Monkberry for svenske SVT og norske TV 2.

«Åsted Norge» startet opp i 2016, og TV 2 sier at seernes hjelp har bidratt til at 92 lovbrytere til er blitt tatt. Programmet samlet i snitt nesten 600.000 seere gjennom vårsesongen.

Jens Christian Nørve er utegående reporter og programleder. I ekspertpanelet finner du forsvarsadvokat John Christian Elden, forfatter og tidligere polititopp Hanne Kristin Rohde, og Norges mest kjente drapsetterforsker, Asbjørn Hansen. Rune Utne Reitan fra Kripos tar imot tips fra seerne under sendingene.

Sesong ti av «Åsted Norge» har sesongpremiere mandag 14. september.