Adresseavisen, Aftenposten, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad har inngått et samarbeid med VG om løpende dekning av nasjonal og internasjonal sport. VG blir dermed som et nyhetsbyrå for sport for disse avisene og flere andre aviser i Polaris-konsernet.

Ifølge en pressemelding fra Schibsted-konsernet, betyr avtalen at blant annet «videodekningen av sport blir bedre i alle aviser og at lokale sportsredaksjoner fortsatt kan konsentrere seg om den lokale sportsdekningen.» 

De største abonnementsbaserte avisene i Schibsted og Polaris har samarbeidet om løpende dekning av nasjonal og internasjonal sport i 19 år gjennom selskapet 100% Sport - tidligere 100% Fotball. Flere andre aviser i Polaris-konsernet har etter hvert blitt en del av samarbeidet. Fellesenheten 100% Sport blir nedlagt som konsekvens av den nye avtalen, men nedleggelsen av 100% Sport fører ikke til kutt i antall stillinger.

- Kommet til en skillevei
Sjefredaktøren i Aftenposten, Trine Eilertsen, forventer at den nye avtalen skal gi fordeler for alle parter:

- Vi har vært godt fornøyd med 100% Sport i alle disse årene. Nå er vi kommet til en skillevei, der vi enten måtte rekruttere, eller se etter andre måter å få levert byrådelen av sportsinnholdet. I en tid der alle må bli mer effektive, gir det mening å søke samarbeid med VG, som er så sterke på sport, ikke minst levende bilder. Aftenposten må bruke ressursene på sportsinnhold som styrker vår profil. Våre lesere kan dermed forvente en enda bredere sportsmeny gjennom dette samarbeidet, sier Eilertsen.

Trine Eilertsen sier at avtalen med VG kommer i stedet for planlagte nyrekrutteringer i 100% Sport og at det er behov for de få årsverkene som nå er i denne enheten på andre områder.

Kirsti Husby, sjefredaktør i Adresseavisen, understreker at den lokale sportsdekningen alltid vil være viktigst for dem:

- Avtalen med VG gjør at vår egen sportsredaksjon fortsatt kan prioritere lokal sport, der vi alltid skal være best. Dette er det aller viktigste for leserne våre. Samtidig gir det en betydelig tilleggsverdi at vi har tilgang på nasjonal og internasjonal sport fra en så sterk samarbeidspartner. Samarbeidet skal etter planen være operativt i løpet av senhøsten, sier Husby..

- Skal fortsatt konkurrere
Ansvarlig redaktør i VG, Gard Steiro, mener avisen han styrer «har en ytterst kompetent, innovativ og komplett sportsredaksjon».

- Vi er treffpunktet for sportsinteresserte fra hele landet. Det nye samarbeidet styrker vår posisjon og gir strategiske muligheter vi ser frem til å forfølge. VG og samarbeidspartnerne skal naturligvis fortsatt konkurrere om de eksklusive sportsnyhetene, sier Gard Steiro, ansvarlig redaktør i VG.

Videre i meldingen heter det at «utviklingen krever at alle medier finner de riktige samarbeidspartnerne og tenker større.»

- Når går vi i kompaniskap med dem vi kjenner aller best, og sammen blir vi en enda sterkere enhet. VG skal være best på sportsnyheter, og vi ser frem til å levere innhold til enda flere, sier Steiro.