Aftenposten har talt opp aktiviteten til de ulike statsrådene på sosiale medier og kåret kulturminister Abid Raja til selfie-kongen med hele 88 selvportretter siden nyttår i år. Han topper listen foran Olaug Bollestad (20) og Torbjørn Røe Isakesen (18).

- Helt siden jeg ble politiker i 2009 har jeg forsøkt å poste noe én gang om dagen. Det fikk jeg råd om av en Facebook-ekspert på et foredrag en gang, sier kulturminister Abid Raja til avisen.

Medieprofessor og dekan ved Universitetet i Oslo, Gunn Enli, sier det ikke er noe tilfeldig med kulturministeren, som også har flest poster på sosiale medier av alle statsrådene totalt sett, aktivitet på Facebook.

- Han forsøker å danne et bilde av seg selv som en aktiv politiker med mange forbindelser og allianser. Samtidig retter han fokus mot seg selv som person og bygger opp seg selv som kjendispolitiker, sier Enli.

Hun mener det også kan bli for mye selfies og postinge.r

- Det kan fremstå som at man er mer opptatt av å være kjendispolitiker enn de politiske sakene, sier hun.