Ifølge tall fra NRK, troner «Parterapi» på toppen over de mest strømmede seriene på NRK nett det siste året, kun slått av Herman Flesvigs humorserie «Førstegangstjenesten», finansthrilleren «Exit» og situasjonskomedien «Side om side». 

Fredag 22.20 er Kevin Vågenes suksess-serie – som i fjor ble solgt til både Danmark og Sverige – tilbake på NRK1. Da forrige sesong gikk på lufta, jublet serieskaper, hovedrolleinnhaver og manusforfatter Vågenes over de høye seertallene under premierehelgen. 

Vågenes sier til Kampanje at han håper at mange av dem som har fulgt serien ønsker å se en sesong til, men at han ikke har noen forventinger knyttet til seertallene. 

- Man blir mentalt sliten hvis man tenker for mye på sånne ting - men jeg vil selvsagt synes det er trist hvis denne sesongen blir tidenes flopp. Jeg mener i all ydmykhet selv at denne sesongen er den beste og mest innholdsrike vi har laget, sier han.

Se seriens seertall nederst i saken. 

- Kjell Simen får nok
Ifølge Vågenes kan publikum forvente seg en videre utvikling hos flere av parene under årets sesong. Det skal også skje store endringer hos en av karakterene, som i følge ryktene skal være inspirert av en viss KrF-politiker

- Flere par som har vært med fra begynnelsen er ute, og seks nye par kommer inn. Og for første gang får Kjell Simen nok og sier fra, sier Vågenes. 

Det dukker også denne gangen opp karakterer inspirert av norske kjendiser, uten at Vågenes ennå vil røpe hvilke. 

- Noen av de nye parene er inspirert av kjente mennesker, mens andre bare er basert på særtrekk som kontrollbehov og aggresjonsproblemer. Marie sliter med å slippe kontrollen, lager lister for det meste, og blir stresset hvis man beveger seg utenfor skjema. Morten har et voldsomt temperament, eksploderer på kona og barna, for så å be om unnskyldning like etterpå, forklarer komikeren. 

Les også: Klar for mer folkeopplysning: - Alltid fare for at noen mener vi har krysset grensene

Spilt inn under korona - men dropper koronahumor
Sesongen ble spilt inn under koronakrisen, og Vågens sier han var spent på om de i det hele tatt skulle rekke å spille inn hele sesongen, eller om de måtte utsette. 

- Jeg var isolert i alle pauser, spiste lunsj alene, og vi hadde strenge tiltak på sett. Jeg har aldri fungert spesielt godt uten noe å gjøre, så det var fint å komme på innspilling hver dag, sier Vågenes og fortsetter: 

- Vi vurderte å ta inn mer koronaproblematikk, men jeg er glad vi ikke gjorde det. Koronavitser tror jeg mange av oss var lei av allerede i april.

Hverken Vågenes eller prosjektleder i NRK Underholdning, Caroline Øigarden, vil røpe om publikum vil få en femte sesong av serien. Mens Øigarden sier at det er for tidlig å si, og at de tar en sesong av gangen, sier Vågenes at avgjørelsen allerede er tatt. 

- Vi har bestemt oss for om det blir mer Parterapi eller ikke, men jeg kan ikke si noe om det enda. Nå håper jeg bare at folk vil se den nye sesongen, sier Vågenes.  

- Seerne gleder seg over gjenkjennelse
Heller ikke Øigården vil si noe om hvor høyt de håper seertallene for den nye sesongen vil ligge.

- Vi har ikke et uttalt mål men vi håper og tror at de som har likt tidligere sesonger også vil se denne. Det har de i hvert fall all grunn til, sier hun. 

Hun understreker at de opplever at Parterapi har vært en stor suksess, og at Vågenes åpenbart har truffet noe hos publikum. 

- Her er det mye å si om hva suksessen skyldes - men om noe skal trekkes frem, så er det en kombinasjon av Kevins helt unike talent til å spille ulike karakterer, og seernes glede over gjenkjennelse av personlighetstrekk i eget liv, sier Øigård. 

Vågenes sier selv at han er heldig som har fått være med på noe som så mange mennesker i Norge har sett på sammen med venner eller familie. 

- Det virker som vi traff noe som mange har både lyst og behov for å le av, nemlig parproblematikk.

Les også: NRK slipper nye episoder av Førstegangstjenesten

Her er seersnittet for Parterapis tre første sesonger:

Sesong Strømmetall NRK Nett Seertall TV
Parterapi S2 749.000 409.000
Parterapi S1 573.000 246.000
Parterapi S3 506.000 297.000