Med Schibsted som eneste eier fortsetter Matkanalen å utvikle innholdet sitt og en av nysatsingene er ett nytt TV-show på en av Snapchats TV-kanaler som vises på Discover. Med Matkanalen og Grønn og de mange VG Snap-showene, dominerer nå Schibsted den lokale delen av innholdet på Snapchat Discover og Shows som satsingen heter.

Matkanalen var på tampen av 2018 én av seks norske partnere som fikk sin egen Snapchat-kanal, såkalte «Shows» på Discover-seksjonen.

- Én ting vi vet om Snapchat-brukerne, er at de selv vil være en del av den forandringen de ønsker å se i verden. De konsumerer ikke bare innhold for å bli underholdt, men også for å lære, sier Suzy Cox, sjef for internasjonalt innhold på Snapchat. 

- Det er derfor den nye kanalen «Grønn», som fokuserer på bærekraft, miljø, helse og tips til hvordan man kan spise grønt, er så spennende for oss. Som en av de første partnerne våre i Norge, vet Matkanalen-teamet akkurat hvordan de skal snakke til publikummet vårt. Vi er sikre på at dette innholdet er noe snapchattere vil ha glede av, fortsetter Cox. 

- Den grønne bølgen er stor
Daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe, sier de ukentlig får «spørsmål fra annonsører og mediebyråer om hvilket innhold vi planlegger å lage i denne kategorien.»

- Vegetar- og veganmat, økologisk mat, kortreist - i det hele tatt, den grønne bølgen er stor og viktig også for publikum, spesielt for de unge, sier Lindøe.

Matkanalens seere teller i dag over 600.000 unike seere per måned på Snapchat og seerne er i hovedsak mellom 13-35 år gamle med flertallet unge kvinner.  

- Vi starter det nye showet neste uke, og vil da ha totalt tre episoder per uke, to på vanlige Matkanalen Snap-kanal, og ett show i denne grønne strømmen. Først ut er blant annet Emilie Nereng med mange nye oppskrifter fra sin nye bok Sunn & Digg, samt Dag Tjersland og Evy Kasseth Røsten med en vegetar- og selvdyrkingsserie, sier Lindøe.

Øvrige Schibsted-show på Snapchat som «Panelet» med Vegard Harm og Morten Hegseth, «Spårtsklubben», «Mobilsnokshow», «Fattig student», «Foppall», daglige Rampelys-nyheter og nyhetssendinger to ganger daglig i tillegg til den daglige utgaven av VG på Snap.