I dag har «Tenet» premiere på norske kinoer. Filmen er en etterlengtet premiere for norske kinoer, etter en sommer strippet for store Hollywood-titler. Markedsdirektør Erlend Bøksle i Nordisk Film Kino sier interessen rundt filmen er meget bra.

- Det er tydelig at folk gleder seg til å endelig kunne se en stor film i en kinosal, sier Bøksle til Kampanje.

- Hvor mange har allerede kjøpt billetter til «Tenet»?

- Jeg kan ikke gå ut med eksakte tall dessverre, men vi har solgt mange billetter i forsalg, noe som er veldig bra og lover godt for filmens totalbesøk, sier Bøksle.

Les også: Hollywoods koronapause skaper bølger i Kino-Norge

- Setter opp bredt
Nordisk Film Kino har satt opp hele 19 visninger av stjerneregissør Christopher Nolans nye storfilm, bare i dag.

- Vi setter opp filmen bredt og stort i blant annet Colosseum 1 og i 4DX, som vil passe filmen perfekt, sier markedsdirektøren.

- Vi har også sett at filmer som Knerten leverte sterke tall i sommer, så vi gleder oss veldig til å slippe «Tenet», fortsetter han.

«Knerten og sjøormen» er nå blitt sett av 117.660 besøkende.

Blandet mottakelse
Nolan er vant med å høste god kritikk fra anmelderkorpset. Hans forrige epos, «Dunkirk», fikk terningkast seks av Aftenposten og en femmer av både VG, Dagbladet og NRK P3 - Filmpolitiet.

«Tenet» ser forløpig ut til å ikke overbevise kritikerne i like stor grad. VG ga den terningkast tre og kalte den «forvirrende og utmattende». Dagbladet var hakket rausere og trillet en firer, mens NRK P3 ga terningkast fem.

På spørsmål om markedsdirektøren frykter at den blandete mottakelsen vil påvirke billettsalget negativt, svarer han følgende:

- Jeg skal ikke uttale meg om anmeldelser. Jeg oppfordrer folk til å gjøre opp sin egen mening, sier Bøksle.

Kampanje har vært i kontakt med Odeon Kino og kommersiell direktør Jon Einar Sivertsen som ikke hadde mulighet til å kommentere filmens billettsalg før det blir offentliggjort.