TV-profilen Erik Follestad melder overgang til Discovery. Follestad, kanskje mest kjent fra VGTVs «Spårtsklubben», etter at ishockeykarrieren tok slutt, blir med det kollega med sin turkamerat fra «71° nord», Jon Almaas.

- Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgavene i Discovery. Vi er bare i planleggingsfasen på hvilket program det blir, men mulighetene for å innkassere min første Gullrute er absolutt til stede litt frem i tid. Jeg har spilt mye golf med Jon Almaas i sommer og han har gitt meg oppskriften, sier Follestad. 

Les også: Almaas med «tidenes sesong» av kjendis-reality: - Har lyst å lage mer tur-tv

Nøyaktig hva Follestad skal lage for Dplay og TVNorge er ennå ikke helt bestemt, men han håper han får bidra under neste OL.

- Jeg håper også at OL blir avholdt som planlagt og at jeg får muligheten til å bidra i sendingene fra både Tokyo og Beijing, sier Follestad.

- Vi her i Discovery ble, som resten av Norges befolkning, veldig glad i «Folle» underveis i «71° nord – Norges tøffeste kjendis». Han er en svært likandes kar, og han kan gjøre god nytte for seg både innen underholdning og sport, sier programdirektør i Discovery Networks, Magnus Vatn.

Les også: Slik blir høsten på TVNorge og Dplay

Vatn mener Follestad blir en viktig brikke i deres vekststrategi for Dplay.

- Dette er en kjempesignering for oss. Nå gleder vi oss til å sette oss ned sammen med Erik for å finne ut hva som blir hans første jobb på Dplay og TVNorge, fortsetter Vatn.

Follestad vil fortsette i sin rolle hos «Spårtsklubben» i VGTV. I tillegg til jobben hos VGTV har Follestad vært tilknyttet TV 2, blant annet som ishockeyekspert.