Klassekampen skriver at åtte av ti kinoseter er sperret av på grunn av enmetersregelen, som i Norge måles fra skulder til skulder. Bransjeorganisasjonen Film & Kino ber om endring slik at avstanden måles fra nese til nese, noe som vil gjøre at annethvert sete kan benyttes.

Hvis ikke frykter organisasjonen at filmer ikke vil slippes utover høsten.

– Hvis vi kan øke kapasiteten til annethvert sete, vil det bli mer attraktivt å slippe filmer på kino. Uten nytt innhold kan vi like gjerne stenge igjen, sier direktør Guttorm Pettersson i Film & Kino til Klassekampen.

Produsent av «Børning 3», John M. Jakobsen, sier til avisa at han forutsetter at tolkningen av regelverket blir endret før filmen skal ha premiere 30. september.

– Hvis det ikke skjer, må vi vurdere om vi kan holde på den datoen. Vi har ikke noe imot enmetersregelen, men vi reagerer på hvordan den er tolket, sier han.

Les også: Hollywoods koronapause skaper bølger i kino-Norge: - Kritisk