Mange aviser har mistet store annonseinntekter under koronapandemien. Samtidig rapporteres det om en økning i abonnenter, særlig på digitale tjenester.

Ifølge Klassekampen melder Amedia-konsernet om at den solide økningen i nysalget av abonnement fra vårparten ikke var et kortvarig blaff.

- Tilveksten av nye abonnenter holdt seg godt helt fram til sommeren, og etter sommerferien har utviklingen skutt veldig fart, sier Pål Nedregotten, konserndirektør med ansvar for utvikling og abonnementssalg.

I sommer ble en ny milepæl nådd. For første gang er mer enn halvparten av Amedias om lag 700.000 abonnenter heldigitale.

Schibsted, som eier blant annet Aftenposten, VG og Bergens Tidende, melder om en god periode. Polaris Media, som omfatter en rekke lokal- og regionaviser, kan fortelle om svært gode salgstall for digitale abonnement.