«Førstegangstjenesten» av og med Herman Flesvig satte strømmerekorder for NRK TV da serien hadde premiere i desember 2019. 375.000 mennesker så premiereepisoden helgen serien ble sluppet. NRK lovte da mer «Førstegangstjenesten» sommeren 2020.

Planen var å spille inn nye episoder fra 15. april, men koronakrisen førte til at NRK måtte utsette innspillingen. Nå er serien ferdig innspilt og premieredatoen er satt.

NRK bekrefter nå overfor Kampanje at det vil slippes fem nye episoder av «Førstegangstjenesten» 2. oktober. Deretter slippes det fem episoder til, senest to uker senere. Flesvig-fansen har med andre ord ti nye episoder å se frem til.

Christina Rezk Resar, fungerende redaktør i NRK Underholdning, gleder seg til å slippe nye episoder.

- Det blir helt strålende å slippe en ny sesong! Vi er i klippen nå og det er bare å glede seg, sier Resar til Kampanje.

Koronatiltak
NRK-redaktøren sier flere koronatiltak var på plass for å gjennomføre innspillingen.

- Det gikk fint å spille inn før sommeren, men vi hadde jo mange koronatiltak på sett, og heldigvis ble ingen syke, sier Resar.

- Er koronasituasjonen skrevet inn i serien?

- Nei, serien tar ikke opp koronaproblematikk, og det er jo vanlig å ha en meters avstand i mange situasjoner i militæret, sier Resar.

I februar måned var «Førstegangstjenesten» sett over to millionger ganger på NRK og NRK TV.

Les også: Nå er NRKs nye humorfenomen sett av to millioner: - Folk er gærne