Nordic Entertainment Groups store flaggskip Viaplay ble lansert på Island tidligere i år, og er fra før av tilgjengelig i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Til neste år skal strømmetjenesten lanseres i Estland, Latvia og Litauen, men det er bare starten på ekspasjonsplanene til det svenske mediekonsernet som også driver TV3 og P4.

Det kommer frem i dagens kvartalsrapport, der konsernsjef Anders Jensen varsler at de vil lansere Viaplay i minst 15 nye land i løpet av de neste fem årene eller mer.

- Vi er klare for å rulle ut Viaplay internasjonalt. Vår plattform kan konkurrere med de beste i bransjen og den suksessfulle lanseringen på Island viser at vi er klare til å da dette til neste nivå, sa konsernsjef Anders Jensen på dagens kvartalspresentasjon. 

Åpner for nye samarbeid
Nent-sjefen forteller at de er åpne for å inngå partnerskap med andre aktører, og viser til at de har inngått et samarbeid med telecom-selskapet Elisa om Viaplay i Finland.

- Ikke alle lanseringer vil være like, ettersom markedene vi ser på har veldig forskjellige profiler. Det kan være alt fra komplette, uavhengige tjenester med eller uten sport til nisje-nordic noir-produkter sammen med partnertjenester.

Kommunikasjonssjef Nicholas Smith i Nent Group vil ikke kommentere hvilke markeder de har pekt seg ut.

- Det er for tidlig å snakke om spesifikke nye markeder, men etter å ha lansert Viaplay på Island i april og offentliggjort ekspansjonen til Baltikum i løpet av første kvartal i 2021, er vår visjon nå å skalere Viaplay ytterligere, gjennom å legge til mer enn 15 nye markeder i løpet av de kommende fem årene eller mer, sier han til Kampanje.

Oppjusterer målet for året
Viaplay teller i dag 2,7 millioner abonnenter etter en vekst på over 200.000 i andre kvartal i år. Nent Group har samtidig oppjustert målet for året til 600.000 nye kunder, ikke 400.000 som tidligere spådd. Det vil innebære en kundebase på 2,9 millioner ved utgangen av året og en vekst på 25 prosent for året som helhet.

- Målet kan virke konservativt med tanke på prestasjonen så langt i år, men det er vanskelig å avgjøre hvor mye av veksten i første halvår som er et resultat av covid-19, og vi er også varsomme med tanke på lanseringen av Disney+ i september. Vi forventer ikke økt churn (kundefrafall, red. anm), men mer støy i markedet kan påvirke salget, i hvert fall på kort sikt, sa Anders Jensen på dagens presentasjon.

Selv om Viaplay har utvidet kundebasen kraftig under koronakrisen, faller omsetningen med fire prosent (38 millioner kroner) til 856 millioner norske kroner. Dette skyldes lavere prising som følge av at nesten alle store sportsbegivenheter tok pause da koronakrisen inntraff i mars. Mange av disse er nå i gang igjen og prisen er ble skrudd opp til normalt nivå i juli, skriver Nent Group i meldingen.

Viaplay hadde premiere på åtte nye originalserier i andre kvartal, deriblant «Maskineriet» med Kristoffer Joner i hovedrollen. 

I 2019 solgte Nent Group Viaplay-abonnement for omtrent 3,5 milliarder kroner.

Les mer: TV-seerne strømmer til Viaplay - la til 200.000 kunder i andre kvartal