«Sommerbilen minutt for minutt», som har blitt sendt hver dag på NRK1 siden 25. juni, har i snitt 320.00 seere lineært, og 331.000 inkludert nettavspilleren, ifølge tall fra NRKs analyseavdeling.  

Kampanje har tidligere skrevet om hvordan NRK måtte legge om ferieplanene på grunn av koronaviruset - og byttet ut bilen med sykkel.

NRKs analysesjef Kristian Tolonen er fornøyd med seertallene for det endrede programkonseptet.

- NRK har lange tradisjoner for å tilby publikum innhold også om sommeren. I år ser vi også at dette mottas godt gjennom de høye seertallene. Siden de fleste ikke reiser utenlands på grunn av korona blir det også flere som bruker tilbudet, sier han.

Sommerbilens seertall er imidlertid ikke høyere enn «Sommeråpent» sine seertall, som i fjor lå på 325.000 seere i snitt lineært, i tillegg til 3000 seere i snitt i NRKs nettspiller. Sommerbilen blir sendt i tidsrommet 19.30 – 21.00, mens Sommeråpent ble sendt mellom 21.20 og 22.20.

TV 2: - Strålende fornøyd
TV 2s velkjente «Allsang på Grensen», som hadde sesongpremiere samme dato som «Sommerbilen» - men som det kun har blitt sendt tre episoder av, har så langt 313.000 seere i snitt. I fjor lå snittet for sesongen høyere, med 347.000 seere.

Samtidig får «En kveld hos Kloppen», som aldri tidligere har blitt sendt om sommeren, høyere seertall enn de to siste Allsang-sesongene, med 380.000 seere så langt i snitt. Det nye programmet Quizmester, som ledes av Katarina Flatland, har så langt 197.000 seere i snitt.

- Vi er strålende fornøyde med både programinnhold og seertall. Og gleder oss over at vi har fått et bredt tilbud ut til publikum denne sommeren, sier programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 til Kampanje.

Morten Wiberg i Carat sier til Kampanje at han synes begge kanalene kommer godt ut med tanke på seertall. 

- Sommertiden er en vanskelig TV-sesong fordi den er så preget av hvordan det er utenfor - når kveldene blir lange og lyse, og været er varmt, sitter folk sjelden inne. Når NRK har 5000 færre seere under årets sommerprogram, så utgjør det egentlig ikke noen forskjell, spesielt ikke når årets program sendes tidligere på kvelden, sier Wiberg. 

Han sier det er positivt for TV 2 at de har fått en såpass godt start med «En kveld hos Kloppen».

- Og tallene er spesielt gode til at programmet bare sendes én gang i uken. Det samme gjelder «Allsang på Grensen» – de er litt prisgitt hvordan været og føret er, sier Wiberg og fortsetter:

- Så lenge tallene ligger over 300.000 i juli, er de gode. «Quizmester» er et nytt program – og i forhold til at det går klokken 20.00 på kvelden, som er litt tidlig, i tillegg til at det tar tid for folk å innarbeide et nytt program, så er dette helt OK tall til å være juli.