I 2018 hadde NRK Sápmi et månedlig gjennomsnitt på 2500 sidevisninger per artikkel. I løpet av to år har det over tidoblet seg, til 27 000 sidevisninger i snitt per artikkel i juli 2020. Det skriver NRK i en melding. 

– Vi har blant annet jobbet med å få ned antall saker. I 2015 skrev vi over 2600 artikler, mens vi i fjor skrev 490 artikler. Nå produserer vi langt færre artikler, og kan bruke mer tid til å velge og utarbeide de sakene vi tror har verdi for et større publikum, forteller digital utviklingsleder i NRK Sápmi, Ánne Márjá Hætta.

Første halvåret av 2020 har NRK Sápmi oppnådd nærmere 5,4 millioner  sidevisninger, mot nærmere 3,7 sidevisninger første halvår av 2019.

- Færre og bedre saker
Hætta sier at de har tatt NRK.no-strategien «færre for å gjøre bedre» inn til hjertet, og virkelig tenkt over hva den betyr for NRK Sápmi i hverdagen.

– Det vi forteller om skal kunne treffe alle som ønsker å la seg engasjere seg av samisk virkelighet og samiske historier. Være det seg den omdiskuterte Joika-emballasjen eller unge samer som tar tilbake deres kulturarv gjennom joik, kofter eller andre uttrykk, så ønsker vi å gjøre de samiske historiene til en større del av den nasjonale oppmerksomheten, sier Hætta.

NRKs nettsjef Hildegunn Soldal sier at hun er imponert over arbeidet NRK Sápmi har gjort.

– NRK Sápmi har virkelig gjort et stort løft. De viser at de klarer å nå et nasjonalt publikum med innholdet sitt. Det er imponerende og veldig bra. De er på god vei med strategien vår om færre og bedre saker, sier Soldal.

Les også: NRK i klagestorm etter id-sending: - Propaganda for islam

Konkurrerer i verdensklasse
Direktør i NRK Sapmi, Mona Alette Solbakk, forteller at kvalitet er avgjørende for å nå ut med de beste og viktigste historiene fra samisk virkelighet.

– Samisk innhold konkurrerer med det beste i verden. Det er avgjørende for oss at vårt innhold har så høy kvalitet at det faktisk blir valgt, funnet og elsket av samisk og nasjonalt publikum, sier Solbakk.