Det var for en drøy uke siden at Bauer Media-sjefen i Norge, Jim Reciever, varslet at han ville trekke seg ut av det norske markedet og dermed stenge en radiooperasjon som teller rundt 70 ansatte.

Bakgrunnen var kriteriene i den nye kompensasjonsordningen til regjeringen, som satte krav til medieselskapene om at de ikke kunne gå med underskudd i 2019 for å kvalifisere til korona-kompensasjon.

Radio Norge-eieren hadde et underskudd på nærmere 30 millioner kroner i fjor.

- De drar teppet vekk under føttene våre, sa Recevier til Kampanje for en uke siden.

Les også: Tidenes verste Radio Norge-resultat - har tapt nesten 80 millioner på tre år

- Var i sjokk
Reciever var den gang i sjokk og følte at regjeringen ikke tok høyde for selskapets store økonomiske snuoperasjon som har ført til innsparinger på opp mot 30 millioner kroner de siste par årene for å gå i break even i 2020.

- Jeg var frustrert og følte jeg ikke ble hørt. Men nå har jeg lest endringene i kompensasjonsordningen for medier og opplever at vi har blitt hørt. Det er jeg veldig takknemlig for, sier radiosjefen til Kampanje i dag. 

Han sier endringen i kriteriene betyr mye for både virksomheten og ham selv. For en uke sa Reciever at han nærmest hadde mistet all tillit til den norske regjeringen for en uke siden.

- Dette betyr mye for meg at jeg igjen kan ha tillit til at regjeringen vil høre på argumentene våre. Nå er vi glade for å ha blitt hørt og rettferdig behandlet, sier han. 

- Det har vært spennende dager
Han sier han aldri møtte kulturminister Abid Raja personlig, men fulgte med på høringssvarene for å sikre seg at det ikke dukket opp noen nye utfordringer i de andre høringssvarene.

- Vi kunne ikke se at det var noe som ville by på problemer.

- Det har vært noen spennende dager?

- Ja det har vært spennende, men nå håper vi bare at vi kan jobbe tettere med den norske regjeringen fremover på mange andre områder. Vi jobber godt med regjeringen i Storbritannia og  Danmark og jeg føler ikke helt at kommersiell radio har det samme  samarbeidet i Nrge. Det er ikke sånn at jeg alltid vil spørre om penger, men heller se på hvordan vi kan bygge norsk radioinudstri fremover. I Danmark har vi blant annet bygget en radiostasjon med tanke på å promotere danske artister. Nå vil vi jobbe med Kultur-Norge som partner, sier Reciever.

Håper på million-støtte
Han sitter med anslag som viser at radioselskapet kan få mellom tre-fem millioner kroner av den totale kompensasjonspakken til kulturminister Abid Raja på 300 millioner kroner.

- Vi har lyttet til innspill fra bransjen og valgt å gjøre to justeringer i forskriften for å sikre at vi oppnår formålet med ordningen, sier kulturminister Abid Raja i en pressemelding.

Endringen til regjeringen i dag innebærer at medier som ikke har sammenlignbare tall for samme periode siste regnskapsår, som følge av finansiell eller operasjonell restrukturering, kan benytte budsjettert driftsresultat for kompensasjonsperioden til sammenligning av driftsresultater.

- Så du kan bekrefte at Bauer Media ikke vil trekke seg ut av Norge?

- Ja, det kan jeg bekrefte. Vi blir værende i Norge og fortsette på planene våre om å bygge et sterkere Bauer Media på det norske markedet, sier han til Kampanje. 

Endret på krisepakke:

Kulturminister Abid Rajas endringer i medienes krisepakke kan ha spart mange arbeidsplasser i Bauer Media.