Berit Wattne og Adina Broady Aasebø øker fra henholdsvis 4,8 prosent og 3,7 prosent til 22 prosent hver i content-selskapet Cloud Media Service AS, som nå gjør endringer på eiersiden.

Mens Wattne og Aasebø vil eie 44 prosent til sammen, kommer Egmont Publishing inn og eier 50 prosent. 

De ansatte i content-selskapet vil i tillegg eie seks prosent av Cloud Media Service. Tom Bye Johansen og Ragnar Bø, som tidligere eide drøyt 50 prosent av aksjene, trer helt ut av selskapet.

Administrerende direktør Nina Vesterby i Egmont Publishing går inn som styreleder i selskapet, mens Nils Apeland forlater samme posisjon.

- Dette er en spennende investering for oss i Egmont Publishing. En strategisk investering som er i tråd med våre ambisjoner, sier Vesterby i en pressemelding. 

- Mye på gang hos oss
Den nye eierstrukturen i Cloud Media Service AS kom på plass 1. juli. Berit Wattne fortsetter som daglig leder i selskapet, mens Adina Broady Aasebø fortsetter som leder for innsikt og innovasjon. 

- Vi er veldig glade for at vi har fått med oss en så stor og kompetansesterk eier som Egmont Publishing på laget. Det er mye på gang hos oss – og vi ser svært positivt på andre halvår og ikke minst tiden fremover, sier Wattne.

Hun sier at de nå er et kjerneteam på åtte-ni ansatte, etter permitteringer og at folk har sluttet i selskapet i første halvdel av 2020. 

- I tillegg har vi skapt et kvalitativt nettverk med svært høy og variert kompetanse som er en stor ressurs for oss og våre kunder.

- Nytt selskap
Som Kampanje tidligere har skrevet, gikk byrået med underskudd i 2019. Da pekte styreleder Nils Apeland blant annet på at de ble rammet av konkursen i Gresvig i vinter, og at de ikke hadde lyktes godt nok med å skape nye, lønnsomme prosjekter.

Les mer: Cloud Media hardt rammet av Gresvig-konkurs og korona

Wattne sier at det kommer til å bli en del endringer i nær fremtid, og at selskapet har hatt endringer i kunde-sammensettingen.

- Vi har brukt tiden under koronaperioden til å tenke nytt, både på egne og kundens vegne. Vi går inn i neste halvår som et nytt selskap. Med Egmont på eiersiden vil vi ha større muskler til å investere i mennesker, kompetanse og innsikt. Vi kommer tilbake med hva det betyr mer konkret på et senere tidspunkt. Vi er offensive og har stor tro på å lykkes i et krevende marked, sier Wattne.