Siste runde av Premier League-sesongen 2019/20 ble fullført søndag kveld. TV 2 sendte samtlige kamper på TV 2 Sumo og utvalgte kamper lineært på deres sportskanaler, da Leicester, Chelsea og Manchester United kjempet om to Champions League-plasser, samtidig som flere nordmenn var involvert i et nedrykksdrama.

For mange nordmenn var storkampen Leicester - Manchester United søndagens mest nervepirrende duell. Ole Gunnar Solskjærs menn vant kampen 2-0 noe som sikret tredjeplass og Champions League-spill til høsten for de rødkledde. 

100.000 seere så kampen på TV 2 Sport Premium, noe som gir en seerandel på 29,3 prosent i aldersgruppen 20 til 49 år og en andel på 16,9 prosent i aldersgruppen 10-79. I tillegg var det 125.000 unike kunder som fulgte kampen på TV 2 Sumo på det meste, forteller pressesjef i TV 2 Jan-Petter Dahl til Kampanje.

Se flere seertall for andre kamper lengre ned i saken.

Fornøyd:

Solskjær takker Paul Pogba for innsatsen etter at franskmannen og resten av United sikret tredje plass og Champions League-spill søndag kveld. Foto: Pool / Carl Recine

TV 2: - Svært gledelig
Sportsredaktør Vegard Jansen Hagen i TV 2 er godt fornøyd med seertallene.

- Dette er svært sterke tall - både for Manchester Uniteds avgjørende kamp og for Premier League-avslutningen generelt. Interessen har holdt seg gjennom hele sesongen og det er svært gledelig, sier Jansen Hagen til Kampanje.

Sportsredaktøren sier de ikke kan kan klage på verken spenning eller underholdning og viser til Liverpools første ligatittel på 30 år, kamp hele veien inn om Champions League-plassene, nedrykksdrama og opprykk for Leeds United.

- I tillegg har vi satt seerrekord på strømming og på tradisjonell TV, samt salgsrekord på TV 2 Sumo. I sum utgjør den en pakke vi er svært tilfreds med, fortsetter Jansen Hagen.

Han kaller det et privilegium å jobbe med Premier League. 

- Lidenskapen og engasjementet rundt Premier League både forplikter og inspirerer. Vår målsetning er å utvikle produktet for hver sesong og strekke oss stadig lengre. Vår beste sesong er vår neste sesong, sier han.

44.000 fulgte FotballXtra 
Serimester Liverpool møtte Newcastle i går kveld, i en kamp hvor Jürgen Klopp valgte å hvile flere stjernespillere. 27.000 unike kunder fulgte kampen på TV 2 Sumo på det meste. 16.000 seere så kampen på TV 2 Sport 1 senere samme kveld, da kampen ble sendt der klokken 20.00.

Crystal Palace - Tottenham hadde 12.000 seere på TV 2 Sport 1 på det meste. Samtidig så 11.000 unike kunder Chelsea - Wolverhampton på TV 2 Sumo på det meste, mens Arsenal - Watford hadde 10.000 unike kunder innom på det meste.

FotballXtra Premier League hadde 44.000 seere på TV 2 Sport 2.