Torsdag kveld sendte TV 2 ut en pressemelding der det ble det opplyst om at det nå var oppnådd enighet mellom Telia og TV 2.

- Da er det ingen grunn til å la TV-seerne sitte med svarte skjermer, sa organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV 2, Sarah Willand, i meldingen. 

Les også: TV 2 etter ny Telia-kontakt: - Nå kan seerne få tilbake kanalene sine

Nå tyder mye på at TV 2 var vel raske på ballen. I en ny melding fra Telia heter det at «foreløpig har vi i Telia bare fått dette via pressen». Partene er med andre ord ikke enige om hvor lenge de skal forhandle om en midlertidig avtale. 

- Derfor hadde det vært fint om TV 2 også bekreftet overfor oss i Telia at de nå har akseptert vårt tilbud, heter det i Telias melding. 

Tilbudet som Telia sendte TV 2 torsdag formiddag innebærer at TV-seerne får tilbake kanalene, og at TV 2 og Telia viderefører dagens avtale med eksakt samme vilkår helt frem til ny avtale er på plass, uansett om det skjer raskt eller tar tid. Dette har TV 2 kontant avvist tidligere. 

Les også: TV 2 avviser nytt Telia-tilbud: - Kan ikke akseptere dette

- I likhet med TV 2, ønsker vi å få på plass en ny avtale så snart som mulig, men uten at TV-seerne og Gets kunder nok en gang blir brukt som gisler og opplever svarte skjermer - verken nå eller senere, heter det fra Telia i kveld.

I meldingen fra TV 2 derimot het det i kveld at partene skulle forhandle om en midlertidig avtale på dagens betingelser med sikte på enige i løpet av seks måneder og at alt lå til rette for å skru på TV 2-kanalene igjen. 

Til Kampanje sier Sarah Willand at de sitter med skriftlig dokumentasjon på at de har svart Telia før de sendte ut pressemelding.

- Vi har bekreftet på SMS og mail om at vi er enige om å forlenge dagens avtale midlertidig på dagens vilkår uten en låst frist slik Get ønsker, med en uttalt ambisjon om å komme til enighet i løpet av seks måneder. Dermed er det grunnlag for at Get kan skru på kanalen igjen, sier Willand til Kampanje. 

- Er en slik ambisjon bindende juridisk? 

- Den er i hvertfall skriftlig. Det viktigste her er likevel at begge parter har en felles ambisjon om å bli ferdig på få måneder, og har en uttalt tillit til at det er noe vi skal klare. Da bør og må Get-kundene få tilbake kanalene sine, sier Willand. 

De to kamphanene har nå kranglet siden begynnelsen av mai uten å bli enige. Natt til 1. juni dermed TV 2s kanaler i svart for rundt en million TV-seere.