Selv om mye av samfunnet har åpnet opp igjen vedvarer høye TV-tall blant Telenor T-We sine omlag 580.000 husholdninger

- Det at TV-seingen økte ved nedstengningen av samfunnet er ingen overraskelse, men nå ser vi at det vedvarer. Jeg vil tørre å spå at når mange forblir i hjemlandet også over sommeren, og nå som fotballen og annen idrett skal starte opp, vil vi se et langt høyere forbruk av TV-innhold i tiden fremover, sier Camilla Amundsen, leder for fastnett og TV i Telenor.

Les også: NRK kåres til «vårens vinner» i TV-markedet - TV-brudd mellom TV 2 og Get spås å bli langvarig

I flere analyser har analyseselskapet Kantar Media slått fast at TV-konsumet har økt blant nordmenn under koronaen. Ferske tall fra Telenors analyseavdeling viser at også i mai var det vekst i seingen.

I mai så vi i snitt syv prosent mer på TV enn vi gjorde i samme periode i fjor, og det til tross for at sporten og Eurovision stort sett uteble fra TV-skjermen.  17. mai var dagen folk så mest på TV og sammenlignet med 2019 var det en økning på nesten 30 prosent i snitt seertid per husholdning. Nesten 20 prosent flere husstander fulgte sendingene.

Les også:- Rimelig å anta at TV-seingen vil holde et høyere nivå enn normalt de neste månedene

- Sulteforet på sport
Telenor T-We sine tall tyder også på at nordmenn er sulteforet på TV-sport, mener Amundsen.

- Da Impossible Games ble avholdt den 11. juni var det dagens mest sette TV-innhold. Langt høyere enn nyhetssendingene som vanligvis topper seerlistene, men også høyere enn Bislett Games, Cupfinalen og Champions League-finalen i fjor, sier hun. 

Nordmenn velger fortsatt hovedsakelig å se T-We i stua ifølge Telenors TV-sjef. 97 prosent av TV-seingen foregår fra TV-boksen, eller smart tv-tilkobling. Den resterende andelen tv-titting foregår på nettbrett, mobil og datamaskin.

-  Vi ser en stor økning i både strømmet innhold og tradisjonell lineær TV-seing. Nyheter er det som har størst vekst lineært, og vi merker oss at internasjonale nyhetskanaler har fått økt seertid. Av husstandene som følger CNN har seertiden økt fra 1,5 time i januar til 4,5 timer i mai, sier Amundsen.