NRK var ifølge seg selv den første vestlige allmennkringkasteren med en direktesendt sending sentrert rundt en muslimsk høytid. I morgen skal Kringkastingsrådet behandle alle henvendelsene som har kommet på programmet «Festen etter fasten – Id mubarak».

Les også: Over 300.000 så NRKs id-sending: - Overveldende positiv respons

Totalt har det kommet inn over 900 henvendelser til Kringkastingrådet, og hele 600 av dem handler om NRKs store id-sending. I bunken er det flest klager, men også mange roser programmet.

Nesten 430 av henvendelsene er klager på programmet, mens 172 av dem er positive.

- Jeg tror aldri rådet har mottatt så mange positive tilbakemeldinger på ett program, sier spesialrådgiver Erik Skarrud ved Kringkastingsrådet i en melding til Kampanje. 

- Over 600 henvendelser på et program er det mange?

- Det er over snittet. Noen få ganger i året så kommer det en del hundre henvendelser. Nå er ikke flertallet av henvendelsene positive, men jeg tror aldri K-rådet har fått så mange positive henvendelser noen gang. Hvis man kan snakke om rekorder i denne sammenheng, så er det nok det, sier Skarrud.

Da Kampanje snakket med Skarrud etter den første bølgen av klager på programmet sa han:  

- Noen kaller det propaganda for islam. En del av klagene har samme ordlyd. Det ligger nok en tekst en plass, som folk klipper og limer fra, sa Skarrud til Kampanje.

Les også: NRK i klagestorm etter id-sending: - Propaganda for islam

Klagingen går primært på at NRK bruker sendetid på en muslimsk høytid. I en av klagene skrives det at programmet er «islamvennlig propaganda». En annen skriver at han er «mektig forbannet over at vi skal tvinges til å betale tv-lisens» til NRK, og at de bruker tid på å  «sende ut forskjellige program som omhandler islam». En tredje forlanger å få skattepengene sine tilbake, og krever at journalister i dette «muslimske bolet» ikke skal ha betalt mer enn 300.000 kroner i året. 

Her ser du den fulle oversikten over antall henvendelser som skal behandles på morgendagens møte der også koronadekningen og klima skal behandles. 

Nyheter – 96 (53 på klima, 13 på korona)
Utenriks – 10
Distrikt – 14
Underholdning – 624 (601 på "Festen etter fasten)
Sport – 0
Super – 127 (122 på koronasang)
Radio - 6
Musikk – 0
Språk – 1
Hørbarhet / teksting – 0
Diverse ytringer – 23