Mediekonsernet kjøper de resterende 20 prosentene av Matkanalen, og blir dermed eneeier. 

- Vi er veldig fornøyde med oppkjøpet. Den siste tiden har matsegmentet blitt en megatrend i det norske markedet, som annonsørene er veldig interessert i å knytte seg opp mot. Forrige uke åpnet de sine splitter nye lokaler i Haugesund, i samme bygg som Schibsted har sitt lokalkontor. Det er ekstra stas å få samlet hele Schibsted-familien i denne regionen, sier konserndirektør for Schibsted Marketing Services, Per Håkon Fasting i en melding.

Samtidig åpner Matkanalen sitt nye studio i Haugesund der fem ansatte nå flytter inn i kontordelen av lokalene, i tillegg til et stort nettverk av kokker og matprofiler. Studioet er bygget i et gammelt båtverksted, og har hele seks meter under taket. Fokuset fremover blir å øke omfanget av egenproduserte og annonsørfinansierte satsinger, både for den lineære kanalen og Snapchat. 

Matkanalen har hatt en formidabel vekst på Snapchat, og har per i dag hele 140.000 abonnenter. 85 prosent av disse er mellom 13 - 35 år, og representerer dermed en målgruppe som er svært attraktiv for annonsører.

I tillegg produseres eget innhold for VG og svenske Aftonbladet. 

- Vi har lenge hatt et mål om å styrke vår posisjon innenfor dette området. Det blir spennende å være med på å videreutvikle innholdet i Matkanalen, og utforske både kommersielle og redaksjonelle muligheter. Dette er en super mulighet til å øke verdien for våre annonsører innenfor kategorien mat og matopplevelser. Gjennom Godt.no og Matkanalen har vi bygget opp et godt økosystem, hvor kundene får god dekning når de kjøper annonser i dette segmentet, sier Head of Product & Business Operations i Schibsted Marketing Services, Cecilie Eriksrud

Matkanalen har siden i høst arbeidet med å innta det svenske markedet, og jobber for tiden med å få på plass distribusjon og økt kjennskap til merkevaren. 

- Vi ser allerede en stor interesse for Matkanalen i Sverige, og jobber nå med å styrke vår merkevare i markedet. Seertallene vokser stadig, og vi har stor tro på å se vekst fremover. Vi er veldig glade for å ha Schibsted med all sin kraft og kompetanse i ryggen, sier gründer og daglig leder i Matkanalen, Øivind Lindøe