- Ja, det er samtaler og møter i dag og vi håper og jobber for å finne en løsning og bli enige så raskt som mulig til kundenes beste, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia til Kampanje.

Konflikten mellom TV 2 og Telias TV-distributør Get er inne i sin niende dag etter at partene ikke klarte å bli enige om en ny distribusjonsavtale. Den gamle avtalen løp ut ved midnatt 31. mai og siden har rundt én million TV-seere mistet signalene til alle TV 2s kanaler.

Sist uke ble det sendt flere tilbud mellom partene, men fredag ettermiddag eskalerte konflikten mellom de to, da Telia kom i skade for å snakke med mediene før TV 2 mottok det så langt siste tilbudet fra telegiganten. Hva dette tilbudet konkret innebærer er fortsatt uklart.

- Vi har i dag meddelt til TV 2 at det vil være til kundenes beste at vi inngår en avtale basert på dagens prisnivå, men vi ønsker et noe lengre tidsperspektiv enn hva TV 2 foreslo. Det vil gjøre at kundene våre igjen kan se på TV 2s kanaler samtidig som partene kan snakke videre for å finne frem til en varig langsiktig løsning. Vi håper at TV 2 synes dette er et bra forslag, sa Lunde til Kampanje før helgen.

Les også: Telia åpner for kortsiktig TV-avtale – TV 2 reagerer kraftig på fremstøtet

Nå er det klart for nye møter mellom de to selskapene etter at partene ikke har vært i kontakt med hverandre siden før helgen og i løpet av gårsdagen. Fristen for å svare på Telias tilbud skal ha løpt ut i går etter det Kampanje forstår.

Før Telias tilbud kom sent på fredagen, hadde allerede TV 2 lagt frem et forslag på løsning som innebar fortsatte forhandlinger på eksisterende betingelser i en kortsiktig avtale på seks måneder. Tilbudet ble spilt inn til Telia onsdag i forrige uke.

Les også: Telia-topp om reklamepremiere midt i TV 2-konflikten: - Ikke optimalt

Kampanje var også først med å avsløre avstanden på pris som skilte partene ved starten av forhandlingene. TV 2 skal ha forlangt rundt 100 millioner kroner mer i året fra Get, mens TV-distributøren da skal ha svart med tilby 100 millioner kroner mindre. Partene skal i løpet av de siste ukene ha nærmet seg hverandre, men ikke langt nok til å komme frem til enighet.

Mandag kunne Kampanje fortelle at TV 2 fra og med neste uke legger flere av de mest attraktive kampene fra Premier League på sin hovedkanal når den engelske toppserien starter opp igjen.

- Det er naturlig at man forsøker å skape ekstra oppmerksomhet rundt ligaen etter så lang pause. Det gjør vi lettest ved å vise kamper med lag med bredest publikumsappell på TV 2, sa kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje i går.

Les også: Get-kunder kan gå glipp av «gratis» fotballfest – TV 2 flytter Premier League-kamper over på åpen kanal

Kampanje har ikke lykkes å få en kommentar fra TV 2 på nåværende tidspunkt.