NRK måtte legge om ferieplanene på grunn av koronaviruset og den opprinnelige ferieplanen var å lage sakte-TV hvor det i løpet av fem uker skulle sykles gjennom fem områder i Norge.

For å få til det skulle 40 NRK-medarbeidere være på reisefot gjennom fem uker i juli og august, men det var ikke mulig å gjennomføre i disse korona-tider.

Nå blir det i stedet «Sommerbilen minutt for minutt» der to kjendiser hver uke fra slutten av juni til begynnelsen av august legger ut på en ukes biltur.

- Med Sommerbilen kommer vi rundt i landet og treffer folk der de er denne sommeren. På ferger, rasteplasser, der de bor eller ferierer, sier Kristin Ytre-Arne, fungerende programsjef i NRK region vest til VG.

Klar for Nordkapp-retur
Niklas Baarli
og Silje Nordnes er det første programlederparet ut, og de starter turen på Nordkapp torsdag 25. juni.

- Det er liten tvil om at Finnmark står for noe av Norges flotteste og mest spektakulære natur og jeg gleder meg til å igjen kunne ta en runde rundt på taket av Norge. Jeg har kun vært der en gang tidligere, da i forbindelse med «71 grader nord» og det var en pine for en sliten tjukkas fra Moss. Denne gangen slipper jeg forhåpentligvis å oppleve naturen med blodsmak i munnen og kanskje med litt ekstra tid til å nyte omgivelsene mine, sier Baarli til NRK.

I motsetning til Baarli, har Nordnes aldri før vært i Finnmark.

– Og det kan ikke regnes som mindre enn en skandale! Så jeg ble vanvittig glad da jeg ble tildelt akkurat denne etappen. Finnmark på den lyseste tiden i året må bare bli magisk. Og hvis værgudene spiller på lag også, så blir det duket for en vanvittig tur, sier Silje Nordnes.

Kjendistung ferie
De andre kjendisene er Tuva Fellman og Ronny Brede Aase som er andre par ut og. Deretter står Rune Nilsson og Torfinn Borkhus, Emil Gukild og Pia Rivelsrud, Øvyor Bakke og Finn Tokvam. Linda Eide og Herborg Kråkevik på kjøreplanen.

 «Sommerbilen minutt for minutt» sendes onsdag til søndag etter «Dagsrevyen» i sommer.