I oktober 2019 arrangerte Mediaforum Mediekonferansen for 40`ende gang, og samlet en hel bransje til storslått jubileumskonferanse på Norefjell. Nå avlyses konferansen som var planlagt på nye Miklagard hotell 16-17. oktober 2020.

- Vi har fulgt nøye med på retningslinjene fra myndighetene og har i det lengste håpet på å kunne samle bransjen til en etterlengtet faglig konferanse og prisutdeling, men det er ikke tiden for å arrangere Mediekonferansen i år, sier daglig leder i Mediaforum, Anette Isachsen.

Les også: Skal finne årets beste reklame- og mediejobber

Isachsen, som stod foran sin første konferanse som ny Mediaforum-sjef mener det hele «naturligvis er fryktelig synd.»

- Det har ikke skjedd på 40 år, siden første konferanse som da het Etterutdanningsseminaret og som ble arrangert på Bolkesjø november 1980. Jeg hadde også personlig sett frem til å arrangere konferansen for første gang, vi har et engasjert styre, og også knyttet til oss flere nye og kjempeflinke folk i komiteene, men vi har snakket med, og lyttet til, medlemmene våre, og av flere årsaker vil det ikke være riktig å gjennomføre i år, sier hun.

Også Faglig leder for Mediekonferansen, Ida Barth Thomassen som til daglig er administrerende direktør i E24hadde sett frem til å fylle scenen på Miklagard hotell med ny tematikk, aktuelle foredragsholdere og interessante debatter.

- Det er naturligvis synd, men dette føler vi at er en helt riktig avgjørelse. Faggruppen har blitt utfordret av Mediaforum til å tenke utenfor boksen og samtidig se på faget vårt i en ny og krevende tid og det ser vi på som en spennende oppgave å være en del av, sier Ida Barth Thomassen.

Men selv om mediekonferansen avslyses vil konkurransen om de høythengende Medieprisene opprettholdes.

- Vi vil snart åpne opp for caseinnsendelser og jeg oppfordrer alle til å sende inn ekstra, mange gode caser i år. Vi vil selvfølgelig gjøre stas på vinnerne i år også, sier Isachsen.

Hun sier videre at foreningen vil komme med mer informasjon etter sommeren.

- Vi vil komme tilbake på sensommeren med mer informasjon om hvordan vi vil møte høst-halvåret i 2020, og hvordan vi kan være aktuelle og skape verdi.  Vi avlyser Mediekonferansen i år, med det konseptet og den form som vi alle kjenner den- men gjett om vi ser frem til Mediekonferansen 2021, sier hun.

Må vente:

Det blir ikke noe første forsøk for den nye Mediaforum-sjefen, Anette Isachsen, i år. - Gjett om vi ser frem til Mediekonferansen 2021, sier hun.