I august lanseres AW Magazine som tar sikte på seg å bli Norges første businessmagasin som setter kvinner og mangfold i fokus. Gründer Anna Knudsen og med-gründer Malene Fjærtoft startet opp og etablerte magasinet midt under koronakrisen.

- Vi tror det er marked og etterspørsel for dette, sier Knudsen som også er sjefredaktør i magasinet.

Knudsen som har studert økonomi og entreprenørskap på BI har tidligere startet sosiale medier-byrået Sommerfuglen Media. Hun forteller til Kampanje at teamet i Sommerfuglen har vært med å utvikle det nye magasinet, som hun fikk ideen til allerede for flere år siden.  

- Jeg hadde ideen om AW for fem år siden, men det var da prematurt, sier Knudsen. 

Det nye magasinet har sniklansert på Instagram og åpnet hjemmesiden, men første papirutgave lanseres altså ikke før i august. 

- Vi skal servere leserne innhold om penger, bærekraft, likestilling, jobb og selvutvikling. AW Magazine skal fylle hullet mellom «slik blir du kvitt magefettet på 8 uker» og de tradisjonelle businessmagasinene som ofte er tettpakket med tunglest tekst, sier Knudsen.

Les også: Går fra First House til E24 – vender tilbake til journalistikken

- Marked for engasjerte unge
«AW»-en i magasinnavnet står for «Asking Why» fordi det er det grunnleggende spørsmålet som får ting til å skje sier Knudsen. Ambisjon for magasinet er å være et pusterom for rastløse, ambisiøse mennesker.

- Her tror vi det fins et marked for opplyste og engasjerte unge individer som vil lese om viktige tema, relevant for sin jobb-persona. Responsen så langt tyder på at vi har rett, sier Knudsen.

Første utgave lages i sommer og vil sendes til abonnentene i august. Planen er fire fyldige utgaver i året.

E24: - Ambisjon om å nå flere kvinner
Det nye magasinet har allerede fått med seg E24 som samarbeidspartner. Planen er at nettavisen skal bidra både kommersielt og redaksjonelt til det nye magasinet. 

- E24 har en ambisjon om å nå flere kvinner og yngre lesere. Det skal vi gjøre på egne flater, men kan også gjøre det gjennom samarbeid med andre. Og dette prosjektet var så spennende at vi måtte ta kontakt med dem allerede før de var i gang, sier administrerende direktør Ida Barth Thomassen i E24. 

Sjefredaktør Gard L. Michalsen tror samarbeidet kan være bra for begge parter.

- AW Magazine må og skal stå på helt egne bein, og som et papirmagasin med fire utgaver i året vil det skille seg veldig fra hva E24 er. Men det betyr også at vi utfyller hverandre, og vi tror på å finne samarbeid hvor vi både kan gi dem drahjelp og styrke E24, sier Michalsen.