For de som har vært i Bergen og opplevd «Gullruten» på nært hold, vet hvilken fest det vanligvis er. Programmet samler både publikum, seere og TV-kjendiser i stor skala. I år derimot var det lite som la til rette for at  «Gullruten» skulle bli den festen det vanligvis er og årets arrangementet var kraftig nedskalert hva gjelder både gull, glitter og publikum.

I tillegg kjempet nok  «Gullruten» også med en av årets varmeste sommerkvelder samtidig som konflikten TV 2 har med Get også bidro til å legge en demper på festen.

Det viste seg også i seertallene til programmet, der NRK som vanlig tok flest priser, men der Discovery for alvor meldte seg på i kampen og sikret seg for første gang flere gullruter enn TV 2 selv.

Les også: Her er årets Gullruten-vinnere - TVNorge tar alle reality-prisene

Programredaktør Kathrine Haldorsen i TV 2 er imidlertid ikke særlig skuffet verken over seertallene eller TV 2s innsats. Førstegangsseingen på TV 2 endte på 169.000 seere noe som ga TV 2 en markedsandel på 25,1 prosent i målgruppen 10-79 år.  Tar en med seingen også via TV 2 Sumo endte den på 199.000 seere.

- Jeg tenker at 200.000 seere er helt innafor. Vi sendte i år «Gullruten» en måned senere enn vanlig, det var ingen gallafest og det var tropesommer og en tid på året der seingen er veldig lav. Jeg synes det er helt greit. Ambisjonen i år var lavere og det som var viktig var at produksjonsbransjen fikk feire seg selv. Det var kjekt at vi fikk gjennomført det, sier Haldorsen til Kampanje.

Årets seertall var uansett en kraftig nedgang sammenlignet med tilsvarende tall i fjor da «Gullruten» samlet nesten 500.000 seere.

Les også: Seervekst for Gullruten etter åtte år med nedgang

Her kan du se videointervju med Jan Thomas etter seieren i årets Gullruten. 

- Så programmet hjemme
Smittevernstiltakene for årets arrangement var nemlig svært strenge og de aller færreste fikk lov å oppholde seg på Clarion Hotel, der arrangementet fant sted, i mer enn 15 minutter.

- Ingen i TV 2-ledelsen var der i mer enn 15 minutter. For første gang så jeg programmet hjemmefra i sofaen.

- Håper å være tilbake i Grieghallen neste år?

- Ja, virkelig.

- Hva kan du si om TV 2s prestasjoner i årets «Gullruten»?

- Vi fikk fire gullruter og jeg synes det er bra, men jeg har sendt en flaske sjampis opp til min gode venn i Nydalen, Eivind Landsverk. Samtidig vil jeg gratulere hele produksjonsbransjen for det er ikke oss i kanalene det gjelder det er TV-produksjonsselskapene. Personlig er jeg stolt av prisene for «Årets nyskapning» som henger høyt og to priser for dramaserien vår «Heksejakt» som hadde et så viktig tema. Vi er godt fornøyd i TV 2 i dag, sier Haldorsen.

Les også: Storeslem til NRK under Gullrutens fagpriser - gull til både 22. juli og Exit

PS: For første gang kunne også Kampanje TV være med på Gullruten-festen der Kampanje i samarbeid med Virke Produsentforeningen og Stiftelsen Gullruten viste et digitalt TV-show der alle de 18 vinnerne av Gullruten Fagprisen ble kåret. Enn så lenge har ingen medier ringt Kampanje og spurt om seertallene, men vi kan allerede avsløre at seertallene  så langt har bikket tusen seere, pubseing inkludert.  Fikk du ikke med deg programmet kan du se prisshowet her.