Saken er oppdatert med kommentarer fra Telia.

Elleve dager etter at Get-eier Telia og TV 2 brøt forhandlingene og TV 2s kanaler gikk i svart for Gets kunder, er det ingenting som tyder på at partene er i ferd med å nærme seg noe som kan ligne på en enighet.

I en pressemelding fra TV 2 i ettermiddag skriver kanalen at det går mot en langvarig konflikt. Ifølge TV 2 har Telia igjen avslått et forslag om å forlenge avtalen på dagens vilkår i seks måneder, sånn at en halv million kunder kan få tilbake kanalene mens partene løser konflikten. Det rammer én million TV-seere.

- Dette er en ny situasjon for TV 2, vi har aldri før blitt tatt av med alle kanalene våre. Vi har virkelig forsøkt alt, men nå ser vi ikke hvordan vi skal komme videre. Det er helt unødvendig at dette skal ramme seerne, sier organisasjon- og kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 i meldingen.

Telias kommunikasjonsdirektør Henning Lunde forteller at han opplevde dagens møte som «delvis konstruktivt».

- Vår dør står alltid åpen og vi har foreslått for TV 2 at forhandlingsteamene kan møtes daglig fremover, slik at kundene raskest mulig kan få sett på TV 2-kanalene igjen, sier han til Kampanje.

- Ser en klar endring
I dagens pressemelding retter TV 2-direktøren pekefingeren mot Gets svenske eier Telia. Hun minner om at selskapet har vært i sentrum av flere konflikter den siste tiden.

- Det er alvorlig at dette går ut over seerne våre, men dette gjelder ikke bare oss. Get-kundene mistet TVNorge/Discovery-kanalene for bare noen måneder siden. Det samme mønsteret har vi sett i Sverige hvor Telia har vært i flere lignende konflikter. Vi har sett en klar endring etter at svenske Telia overtok Get, sier Willand.  

Nå frykter hun at én million TV-seere vil gå glipp av sommeren på TV 2.

- For TV 2 har det vært viktig å gjøre et siste helhjertet forsøk, fordi nærmere en million nordmenn går glipp av all fotballen som nå kommer på, nyhetsdekningen vår og TV 2s sterke sommerprogram. Gets kunder er de mest sportsinteresserte i hele Norge, så vi tror dette betyr mye, etter lange måneder med venting. Get vil heller la seerne bli sittende bom fast i skvisen mellom oss, sier Willand.

Ber TV 2 puste med magen
Telias kommunikasjonsdirektør avviser at konflikten har noe sammenheng med at Get ble kjøpt opp av svenske Telia i 2018.

- Jeg tror vi alle skal puste litt med magen nå og la forhandlingene foregå utenfor mediene fremover. Vi vet alle at denne typen forhandlinger er tøffe. TV 2 er ikke ukjente med konflikter. Vi kom veldig raskt til enighet med Discovery om et fremtidsrettet og innovativt samarbeid, og håper å gjøre det så raskt som mulig med TV 2 også, som for øvrig har danske eiere, sier Henning Lunde.

Telia og TV 2 har møttes flere ganger denne uken, både på tirsdag og til nye møter torsdag, uten at det har løst opp i konflikten. Som Kampanje tidligere har skrevet, synes en langsiktig løsning nå å være utopisk, og partene forsøker i stedet å få til en kortsiktig eller midlertidig løsning, men også dette er vanskelig.

Etter det Kampanje kjenner skal ett av stridspunktene nå være lengden på en kortsiktig avtale som er ment å fungere som en utvidet forhandlingsperiode med tanke på å komme frem til en mer langsiktig løsning.

I tillegg til lengden på den kortsiktige avtalen skal Telia også ha spilt inn andre forhandlingspunkter som gjør situasjonen enda mer kompleks og vanskelig med tanke på å komme frem til en løsning.

- Nesten useriøst
Telias kommunikasjonsdirektør sier han frykter at partene vil havne i en ny konflikt før jul dersom de inngår en midlertidig avtale på seks måneder, og det mener han verken partene eller kundene vil være tjent med.

- Men hvis TV 2 kunne ha forsikret oss om at en avtale basert på dagens prisnivå kunne ha blitt forlenget dersom vi ikke kom til en enighet om en langsiktig avtale innen seks måneder, så kunne det ha vært en mulighet å komme raskere til enighet, sier Lunde.

- TV 2 spør seg om Telia og Get ikke er interesserte i å komme til en løsning?

- Det blir nesten useriøst å gi en kommentar til. Det er våre kunder det er snakk om. Vi kjenner naturligvis på det at våre kunder ikke får sett på TV 2-kanalene. Vi er 100 prosent innstilt på å få til en løsning raskest mulig, slik at kundene får sett på TV 2-kanalene igjen.

- Når TV 2 varsler en langvarig konflikt, er det er signal til Gets kunder om at de bør bytte distributør?

- Kundene våre bor i borettslag og sameier, og vi opplever stor støtte fra dem nå, det setter vi pris på, selv om det er klart at alle ikke er like fornøyde.

Les mer: Nytt stridspunkt i TV-konflikten - dette krangler TV 2 og Telia om