Skuespiller og komiker Henriette Steenstrup lager ny dramakomedie for Viaplay. Serien kalt «Pørni» handler om en alenemor med ansvar for tre barn og en eldre far, i tillegg til barna hun møter jobben sin i barnevernet.

«Pørni» har akkurat startet innspillingen og kommer på Viaplay i 2021.

- Jeg hadde lyst å skrive en ærlig serie om å være forelder. Hvor frustrerende det er å føle at man ikke mestrer foreldrerollen, og hvor lykkelig man blir i veldig, veldig korte øyeblikk, om hvor motbydelig barn kan være, og hvor kloke de overraskende er. Ikke minst hvor forferdelig man selv kan bli i denne relasjonelle trykkokeren man befinner seg i med de man elsker aller, aller mest, sier Steenstrup.

Steenstrup spiller selv hovedpersonen Pernille, kalt Pørni. Viaplay-serien er ifølge Steenstrup en hyllest til alle omsorgspersoner som gjør så godt de kan, med det utgangspunktet de har. 

- Det sies at foreldrefungeringen bør ligge på 30 prosent for at det skal være godt nok. Det er kanskje en trøst for flere enn meg, når man drukner i vanskelige familiesituasjoner, at hvis man klarer 30 prosent så skal det være tilstrekkelig, sier Steenstrup.

Innholdssjef i Nent-gruppen, Filippa Wallestam, forteller at Steenstrups lidenskap for prosjektet helt avgjørende for at de ville investere i serien.

- Vi så umiddelbart at Henriette brant for dette prosjektet og at hun har et sterkt ønske om å skildre en type hverdagshelt som kanskje ikke for oppmerksomheten de fortjener. Det er et veldig spennende prosjekt med en veldig talentfull dame i front, sier Wallestam.

«Pørni» er skrevet og skapt av Steenstrup, produseres av Bård Fjulsrud og Ida Håndlykken Kvernstrøm i Monster, med Gunnar Vikene som konseptuerende regissør og Charlotte Blom på regi i tre episoder. Første sesong består av seks episoder. 

Dramakomedie:

I «Pørni» prøver Pernille å sjonglere barnas behov, sorgen over søsterens bortgang, en håpløs eksmann, jobben i barnevernet, en far som ønsker å få mest mulig ut av livets høst og sitt eget kjærlighetsliv. Det kan bli hektisk. Foto: Viaplay