E24, Norges største nettavis for økonomi og næringsliv går inn som medeier i nettavisen Shifter.no. Gjennom en emisjon skyter E24 inn frisk kapital i Shifter Media AS, og vil eie åtte prosent av selskapet.

– Vi gleder oss til å være med å bygge Shifter videre som en selvstendig nettavis, samtidig som vi samarbeider på en måte som kan styrke begge mediehusene, sier E24-direktør Ida Barth Thomassen.

Selskapene har samtidig inngått en langsiktig samarbeidsavtale om å samarbeide både redaksjonelt og kommersielt.

– E24s store ambisjoner fremover handler blant annet om å nå dagens og morgendagens ledere, og Shifter når mange av disse i det de selv omtaler som «morgendagens næringsliv». De har bygget en merkevare, posisjon og community som er veldig interessant, og en god match for våre strategier, sier  Barth Thomassen.

- Sette dagsorden
– Våre lesere er interessert i journalistikk om gründere, teknologi og innovasjon, og nå kan vi gi dem mer av det – samtidig som Shifter får flere lesere og en sterkere posisjon. Gjennom E24 kan de sette dagsorden for langt flere enn i dag, sier sjefredaktør Gard L. Michalsen i E24. 

Selskapene kan også samarbeide på andre måter redaksjonelt, men redaktøren understreker samtidig:

- Shifter må være seg selv, og vi gjør dette for å styrke deres merkevare. Noe annet gir ikke mening. Og akkurat det ser vi fram til å gjøre sammen, sier Michalsen.

Les også: E24 med på nytt businessmagasin som setter kvinner og mangfold i fokus

- Tiden inne for å skalere
Shifter-gründerne Per-Ivar Nikolaisen og Lucas Weldeghebriel ser fram til å få E24 og Schibsted på laget: 

– Shifter har bygget en solid posisjon blant teknologigründere og fremoverlente, unge næringslivsledere. Nå var tiden inne for å skalere både innholdet og selskapet. Vi kan ikke tenke oss en bedre partner enn E24 og Schibsted, som har en track record i å få selskaper til å vokse, sier Weldeghebriel, som er daglig leder. 

Både han og medgründer Nikolaisen har bakgrunn fra Schibsted-systemet. Nikolaisen mener Shifter og E24 utfyller hverandre godt.

– Der de er store og har bredt gjennomslag, er vi små som gir oss en litt annen fart og mulighet til å teste nye konsepter, samt nå litt andre målgrupper enn dem breddemediene tradisjonelt har skrevet for. Sammen får vi både styrke, fart og dybde, men sentralt står et sterkt ønske som vi begge deler: Å bygge de beste produktene vi kan for våre brukere, både redaksjonelt og kommersielt, sier redaktør Nikolaisen.