Kampanje er kjent med at Discovery ikke får spilt inn en ny sesong av «Ex on the Beach» som var planlagt å vises til høsten. Nå er det klart at de satser på en ny realityserie, «Singletown», som skal spilles inn i Oslo i sommer.

«Ex on the Beach» har vært spilt inn i Brasil og Mauritius, men på grunn av koronapandemien er det nå vanskelig å spille inn programmer i utlandet. I mai måned sa kommunikasjonsdirektør Hanne McBride i Discovery Networks Norge at det ville være problematisk å spille inn en ny sesong.

I Discoverys nye satsing, «Singletown», setter fem kjærestepar forholdet på pause for å leve livet som single.

- «Singletown» er et av de mest spennende realityformatene på markedet akkurat nå, og vi har stor tro på at programmet kan være nok et suksessformat for Dplay, sier Magnus Vatn, programdirektør i Discovery Networks.

– Vi har satt seerrekorder med «Ex on the Beach Norge» og «Ex and the City» på Dplay i vår, og det er naturlig for oss å se på liknende formater som kan tilfredsstille seerne som elsker disse programmene, fortsetter programdirektøren.

I «Singletown» skal ti deltagere, som nå holder på å bli castet, flytte inn i to leiligheter i Oslo. Der kan de ifølge Discovery tilbringe dagene med festing, luksuriøse dater, fristelser og uventede tvister. 

 – Jeg tror mange kjenner til det stadiet hvor man lurer på om limet i forholdet er sterkt nok. I «Singletown» gir vi deltakerne en pause fra forholdet og hverandre, slik at de kan få testet ut hva som er på den andre siden, og om det virkelig er så mye bedre enn det de har, sier Vatn.

Serien er basert på et format som hadde premiere på britiske ITV i år. De ulike kjæresteparene får underveis følge med på hva deres nå single partnere gjør under oppholdet. En programlederduo vil avslutte hver uke med en seremoni, hvor parene kan velge å forlate «Singletown» som et par eller å bli værende for å utforske singellivet en uke til. 

«Singletown» har premiere på Dplay til høsten.