På en tid der det stormer rundt TV 2 og TV-distrbutørene Get og der partene har ligget i brudd i en måned, er det nå klart for et utvidet samarbeid mellom TV 2 og Altibox.

Les også: Brudd mellom TV 2 og Get: - Vi beklager veldig

Altibox får nå som første distributør TV 2 Sumo fullintegrert i sin poengmeny. Altibox-kundene kan med det velge TV 2 Sumo med sine poeng, enten ved å bruke eksisterende poeng, eller ved å kjøpe tilleggspoeng.

- Dette er et viktig strategisk samarbeid for TV 2, med en av våre distribusjonspartnere. Altibox-kundene kan nå benytte seg av alle mulighetene som finnes i TV 2 Sumo, gjennom TV-boksen sin. Slik får de tilgang til et rikt underholdningsunivers med norsk og internasjonalt innhold, et stort utvalg filmer og serier og alle TV 2s direktesendte kanaler. De kan se alt innhold fra TV 2 akkurat når det passer dem, på telefonen, i appen, eller i nettleseren i hele Europa. Det er vi veldig glade for, sier TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Sumo-delen kommer i kjølvannet av en større av avtale mellom TV 2 og Altibox i fjor sommer. Den gang kalte TV 2-sjefen avtalen for «fremtidens samarbeidsmodell». Men også den gang var det tøffe forhandlinger. 

Les også: TV 2 og Altibox legger tv-konflikten bak seg - inngår ny avtale

I dag kaller Sandnes samarbeidet med Altibox for «godt og konstruktivt».

- I fellesskap har vi funnet gode og fremtidsrettede løsninger, for seerne, Altibox og for TV 2. Vi har jobbet tett sammen helt siden den langsiktige samarbeidsavtalen mellom oss ble inngått juli 2019, med mål om å kunne lansere for Altibox-kundene i sommer. Nå er vi glade for å være i gang, sier Sandnes.

Ett år senere er altså partene klare til å lansere TV 2 Sumo som en del av poengmenyen på Altibox. 

– Vi er svært glade for at kundene våre nå får enda større valgfrihet. Samarbeidet med TV 2 vil gjøre det enklere for seerne å få tilgang til det de ønsker å se, når de ønsker å se det. Kundene vil også få mulighet til å oppgradere til pakker som inneholder Premier League, som vi vet at mange kunder har et lidenskapelig forhold til, sier administrerende direktør Tor Morten Osmundsen i Altibox.