Mandag kveld gikk TV 2s sommerspesial «Åsted Norge: Savnet» på lufta. Programmet ledet av Cathrine Fossum fokuserte på flere savnetsaker som ble belyst av blant annet tidligere Kripos-etterforsker Asbjørn Hansen og reporter Kristian Ervik, begge kjent fra «Åsted Norge». 

Gårsdagens episode samlet totalt 335.000 seere med en andel på 41.2 prosent. Seertallet inkluderer strømmetjenesten Sumo. 

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, sier de er fornøyd med tallene.

- Det er klart tallet er noe ned fra tidligere år, men sett i lys av været som har vært i pinsen og spesielt i går kveld er det veldig hyggelig tall at så mange sitter og ser på og andelen av de som så på TV på det tidspunktet er skyhøy, sier Dahl til Kampanje.

I fjor høst satte «Åsted Norge» seerrekord med 638.000 seere. Gårsdagens tall på 335.000 seere er et godt stykke unna rekorden, samt de 593.000 som fulgte programmet 17. mars.

TV 2 og Get-eier Telia er fortsatt i brudd og Gets 480.000 kunder eller rundt én million TV-seere hadde dermed ikke mulighet til å følge «Åsted Norge» på lineær-TV i går kveld. 

- Hvordan har bruddet med Get påvirket seertallene?

- Det er helt umulig å si hvordan det har påvirket tallene, men at tallene er påvirket det er utvilsomt når så mange kunder ikke har tilgang til kanalen, svarer TV 2s pressesjef. 

Les også: NRK kåres til «vårens vinner» i TV-markedet - TV-brudd mellom TV 2 og Get spås å bli langvarig