Distribusjonsavtalen mellom TV 2 og Telia-eide Get går ut 31. mai. Blir de ikke enige innen midnatt, mister rundt 480.000 Get-kunder eller én million TV-seere alle TV 2s kanaler.

Det vil igjen bety at Get-kundene ikke lenger kan se programmer som «God morgen, Norge», «Nyhetene» og «Åsted Norge» eller få inn kanaler som TV 2 Nyhetskanalen, TV 2 Sport og TV 2 Zebra. Et eventuelt brudd vil for første gang i historien også gi svarte skjermer på hovedkanalen TV 2.

- Det er tøffe forhandlinger og det er liten tid igjen, men avstanden er enorm og akkurat nå ser dette veldig vanskelig ut, sier kommunikasjonsdirektør Sarah Willand i TV 2 til Kampanje.

Les mer: - Sjansen for svarte TV 2-skjermer er større enn noensinne

Forhandlet i pinsen
Etter det Kampanje kjenner til har det vært forhandlet igjennom pinsen og det har i løpet av helgen kommet nye tilbud på bordet som skal ha minsket avstanden mellom partene. Kampanje skrev fredag at TV 2 skal ha bedt Telia om omkring 100 millioner kroner mer i året for tilgang til sine kanaler, mens Telia og Get skal ha svart med å tilby akkurat det motsatt – 100 millioner kroner mindre.

Det er ventet at partene skal ta stilling til ett nytt tilbudet søndag kveld, men tiden løper fra både TV 2 og Get med tanke på at fristen løper ut ved midnatt.

Willand ønsker ikke å kommentere Kampanjes opplysninger rundt forhandlingene, men bekrefter at det «har vært dialog gjennom helgen» som ikke har ført frem.

- Vi har prøvd masse, men uansett hva vi kommer med så virker Telia veldig lite interessert i å komme frem til en enighet, sier Willand.

- Det handler om penger
Hun opplever ikke TV 2s krav «som urimelige».

- Det handler om penger, men det vi ber om er ikke noe annet enn det andre distributører betaler. Telia på sin side vil betale mindre for mer innhold og mindre enn det andre distributører betaler. Det er som å komme til et lønnsoppgjør der du ber alle om å gå ned i lønn. Det er urimelig, sier Willand.

- Hvor stressede er dere i TV 2 med tanke å gå i svart for første gang med hovedkanalen?

- Ja, det vil i så fall være for første gang. Vi har alltid klart om å komme frem til en enighet og det håper vi at vi skal klare også denne gangen, men vi kan ikke gi bort innholdet vårt, sier hun.

TV 2 har ikke forhandlet om distribusjon med Get siden 2016, men har den siste tiden landet flere nye avtaler med både RiksTV, Altibox og Telenor.  TV 2 vil derfor ha opp prisen på innholdet de leverer i tråd med hva andre distributører betaler og sikre at alle TV 2-kanalene ligger inne i den forhåndsvalgte grunnpakke slik de gjør i dag.

Les også: Én million TV-seere kan miste TV 2-kanalene ved midnatt: - Vi har allerede strukket oss langt

- Vi er løsningsorienterte
Get på sin side skal ha argumentert for lavere seing, mindre valgfrihet for kundene og restriksjoner på å se TV 2-innhold på nye plattformer som mobil og tablet utenfor hjemmet, slik Kampanje forstår saken.

- Vi er løsningsorienterte og både håper og jobber for å komme frem til en enighet som gir våre kunder enda bedre valgmuligheter, slik at de kan fortsette å ha Norges beste og mest fleksible TV-produkt til en fornuftig pris, sier kommunikasjonsdirektør Henning Lunde i Telia og Get til Kampanje søndag kveld.  

Han sier videre at «verken TV 2, Get eller kundene er tjent med at man ikke finner en løsning.»

- Det er kontinuerlig dialog mellom partene. Vi ønsker å finne en løsning slik at vi kan videreføre et konstruktivt samarbeid med TV 2, og vi håper det er mulig å få til et langsiktig innovativt partnerskap som vi har med de andre TV-selskapene og strømmetjenestene, sier Lunde.