På et digitalt event i regi av Oslo Redaktørforening er «Årets redaktører» i Oslo og Akershus kåret, og vinneren av «Årets redaktør»-prisen, ble Bjørn Kristoffer Bore, sjefredaktør i Vårt Land.

- Takk for en pris som jeg føler går til hele Vårt Land. Det er en fantastisk og inspirerende gjeng i Grubbegata, og jeg gleder meg til å gå på jobb hver dag. Sammen lager vi en avis som virkelig trengs i Norge, sa Bore selv under en direktesendt videosending. 

I jurybegrunnelsen trakk juryleder Knut Olav Åmås frem hvordan Vårt Land med Bore i redaktørstolen har passert 5.000 rent digitale abonnenter og den digitale trafikkveksten var på 100 prosent bare i 2019. Dette har avisen klart i et år der avisens pressestøtte ble kuttet kraftig som følge av foregående års nedgang.

- Årets redaktør har på mindre enn ett år snudd en avis preget av sterk uro, indre konflikter og fallende abonnementstall, sier jurylederen om vinneren.

Les også: Klart for ny redaktørkåring i Oslo - se hvem som går til topps her

Bore selv kunne fortsette i sin takketale.

- Det siste året hva vi doblet nett-trafikken og vi har over 2000 flere betalende abonnenter enn på samme tid i fjor og strategien vår har vært enkel. Vi følger rådet vi fikk fra en av våre stiftere og det var at Vårt land skal være et blad og en avis som er så god også saklig, velskrevet og allsidig at folk er nødt til å lese den selv om de ikke betrakter seg for kristne, sier Vårt Land-redaktøren.

Bore vinner prisen i konkurranse med Frank Gander, redaktør for NRK Dokumentar og samfunn og Camilla Bjørn, redaktør for NRK P3.

De øvrige redaktørprisene gikk til Eva Grinde, kommentator i Dagens Næringsliv, som ble kåret til «Årets meningsbærer». Prisen «Årets nyskaper» ble gitt til Kjetil Kolsrud. Kolsrud er en av mange journalister som har tatt skjeen i sin egen hånd og startet opp egen nisjeavis. Kolsrud er nansvarlig redaktør i Rett24.  Denne siste prisen går til en redaktør som «har stått i spissen for en lovende nyetablering eller konseptuell nyskaping på mediemarkedet»

Gerhard Helskog fikk prisen "Årets hedersprisen".

Juryen består av Knut Olav Åmås, leder, direktør i Fritt Ord, Hege Breen Bakken, politisk redaktør i Drammens Tidende og styremedlem i Oslo Redaktørforening, Annette Hobson, fungerende leder i Oslo Journalistklubb, Madeleine Strand, redaktør i Egmont og Gard Steiro, sjefredaktør i VG og Årets redaktør i 2019.

Årets redaktørvinnere:

Her er årets vinnere av redaktørkåringen i Oslo og Akershus. Fra venstre Bjørn Kristoffer Bore, Kjetil Kolsrud, Eva Grinde og Gerhard Helskog. Foto: Trygve Indrelid.