Anmeldelsene på den nye norsk-svenske Viaplay-thrilleren «Maskineriet» med Kristoffer Joner i hovedrollen lander på trygg grunn med en firer både i NRK, VG og Dagbladet.

- «Maskineriet» er passe smart og passe uforutsigbar. Den bæres nesten egenhendig av Kristoffer Joner. Han løftes av en regissør og et manus som evner å tenke langt over fartsgrensen, skriver VG.

Spenningsmoment i serien sentreres rundt det faktum at Sandefjords verdisentral er blitt frastjålet et trettitalls millioner, og politiet er hakk i hælene på de antatte gjerningsmennene.

- «Maskineriet» en fartsspekket ferd med et suverent rollegalleri som livbøye og god action som trekkplaster, skriver Dagbladet.

Eneste skår i anmeldergleden er Aftenpostens kritiker Asbjørn Slettmark som gir den nye skandinaviske thrilleren en to’er.

- Skuespilleren er en av få formildende omstendigheter når serien vasser i klisjeer, flat dialog og overdrevne torturscener, skriver Slettmark.

Hos Viaplay-eier Nent-gruppen er man fornøyde med premieren. 

- Vi er strålende fornøyd med startskuddet for Maskineriet! Kristoffer Joner og co. trakk faktisk flere seere til Viaplay enn noe annet innhold i helgen og selv  Haaland måtte se seg slått denne gangen, sier Olimb. 

- Det er den beste norske Viaplay-premieren noensinne målt både i unike brukere og startede strømmer. Det har også vært en enorm etterspørsel i Sverige, som er ganske unikt at man treffer så godt i flere land fra starten, sier pressesjef Fredrik Olimb i Viaplay og Nent.