Se og Hør er først og fremst et blad som kjøpes rett fra bladhylla og bladstativene i kiosker og dagligvarebutikker, men de siste årene har mediekonsernet satser mer og mer på abonnement. Antallet papirabonnenter av bladet er i dag 37.000 abonnenter og det er et helt nytt inntektsben for Se og Hør.

I januar kunne sjefredaktør Ulf André Andersen i Se og Hør røpe at det også går mot brukerbetaling på nett.

- Ja, vi leker med den tanken. Både i forhold til login og betaling på nettet. Det er vårt neste steg og vi begynner å se på login i første omgang, sa han.

Nå har han gjort ord til handling. Se og Hør Eksklusivt er navnet på nettstedets digitale abonnementsprodukt. Det store flertallet av saker som ligger på forsiden av Seoghør.no er fortsatt gratis å lese, men abonnenter av Se og Hør Eksklusivt loves i tillegg de beste toppsakene fra bladet, et knippe ferske saker i uka og eksklusive bilder.

Les mer: Selger ukeblader for nesten 500 millioner - Se og Hør står for over halvparten

- Har begynt i det stille
Sjefredaktør Ulf André Andersen understreker at de fortsatt er tidlig i testfasen av det digitale abonnementsproduktet.

- Vi har begynt i det stille og rolige for å se hva det er betalingsvillighet for, hvem brukerne er, hvor de kommer fra og hva de vil ha. Nå tester vi betalingsvilligheten på noen av sakene som er fra bladet, og så skal vi etter hvert teste på andre områder, sier han til Kampanje i dag.

- Hva har dere sett av testingen så langt?

- Vi har sett at det er muligheter til å ta seg betalt, men dette er ikke noen «quick fix».

Rammes av koronakrisen
I likhet med resten av Medie-Norge, har Se og Hørs digitale annonseinntekter falt under koronakrisen.

- Vi er svært fornøyd med trafikkutviklingen. Seoghør.no er tiende størst på mobil i Norge med nesten sju millioner sidervisninger i uka og rundt 300.000 unike daglige brukere. Men det er vanskelig å kapitalisere på denne trafikken, sier Andersen og fortsetter:

- Det er lite penger i markedet. Vi har forsøkt å få trafikken mer inn på TV, og det har vi klart, for der er det mer penger.

Det har gjort det enda tydeligere for Se og Hør-redaktøren hvor viktig det er å ha flere inntektsbein å stå på på nett.

- Er dere for sent ute med dette produktet?

- Nei, egentlig ikke. Det er aldri noen fordel å være «first movers». FIPP la frem en rapport i forrige uke som viste at 25 prosent av den norske befolkningen har ett eller annet abonnementsprodukt. Det viser at dette markedet er i ferd med å bli modent.
 
Starter på ti kroner
Se og Hør Eksklusivt - som foreløpig er en arbeidstittel - skal ikke være en digital versjon av papirbladet.

- Vi har to forskjellige målgrupper på nett og papir. De som er på nett er yngre enn de på papir, det gjør at vi ikke opplever stor grad av kannibalisering.

Også prisen - som var på ti kroner i uken da Kampanje sjekket - er under utvikling.

- Vi tester ut forskjellige priser for å se hvor den bør ligge, men vi kommer sannsynligvis til å satse på et løpende abonnement.