- Det er en etablert sannhet at annonsemarkedet i Norge faller, noe også Schibsted merker. Paradoksalt nok har alle våre nyhetsmedier hatt rekordtrafikk i lys av corona, og aldri har vi nådd flere nordmenn. Denne trafikken ønsker vi nå at skal komme våre samarbeidspartnere til gode gjennom bred synlighet i våre kanaler, sier Hanne Hollstedt, markedssjef i Schibsted Growth i en melding.

Tirsdag denne uken sendte StartupLab ut ut invitasjoner til over 100 av sine medlemmer, i tillegg til utvalgte portefølje- og alumni-selskaper. Av disse vil ti selskaper få muligheten til en omfattende annonsering de neste ukene, i Schibsted-medier som VG, E24, Aftenposten, Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad, i tillegg til Finn.no. 

- Gründerselskaper er avgjørende for fremtiden til norsk næringsliv, ikke minst i dag hvor vi har den høyeste arbeidsledigheten i landet på 75 år. Noen av fremtidens viktigste arbeidsplasser skapes nå, av nettopp teknologidrevne selskaper som sitter hos oss, sier Lauga Oskarsdottir, inkubatorleder i StartupLab. 

- En ekstra boost
Hollstedt mener den største utfordringen for mange selskaper er å nå ut til folk - og på den måten bygge sterke merkevarer. 

- Det nytter ikke å ha det perfekte produktet om kundene ikke vet om det. Nå gleder vi oss til å gi ti utvalgte selskaper en ekstra boost med tanke på positiv og velfortjent oppmerksomhet i markedet, for på den måten bidra til ytterligere vekst for selskapene, sier hun. 

Hollsted sier også at Schibsted gjennom en årrekke har tatt risiko ved å investere i digitale gründerselskaper. 

- Så at vi nå kan bidra til å løfte frem og markedsføre nettopp denne type selskaper er helt i tråd med vår kjernevirksomhet, sier hun. 
 
Kickstarter kampanjen i neste uke
To selskaper er allerede valgt ut, Nyby og Playfinity.

– Vi har valgt ut akkurat disse selskapene, fordi vi er opptatt av selskaper som vil få god effekt av bred og høy synlighet gjennom native annonser. Nyby leverer en plattform som løser et stort samfunnsproblem i lys av corona, og Playfinity har et produkt som er midt i blinken for norske familier i vår og sommer hvor mange tilbringer tiden hjemme og i hagen, sier Oskarsdottir. 

Verken Schibsted eller StartupLab ønsker ikke å si noe om prislappen på markedsføringen - eller antallet visninger i kampanjene, men sier at alle selskapene vil få svært god eksponering overfor sine respektive målgrupper, og vil nå et bredt antall relevante nordmenn over en lengre periode. 

- Vi behandler selskapene vi støtter med markedsføring på lik linje med alle andre annonsekunder. Det betyr at vi heller ikke her går ut med detaljer i kampanjen på et slikt nivå, som antall visninger eller verdi. Det vi kan garantere er at disse utvalgte selskapene får en synlig og bred markedsføring over tid i alle Schibsteds medier - og at vil målretter annonsene så de treffer akkurat de målgruppene som er aller mest interessante for hvert av selskapene, sier Hanne Hollsted

Kampanjen starter i neste uke, og vil pågå frem til - og gjennom - sommeren.