Petter Northug og svenskenes skilegende Gunde Svaner er nye programledere for høstens «Landskampen», TV 2s realitykonsept hvor norske og svenske vinterhelter utfordrer hverandre til kamp.

Northug var en del av det norske laget som vant over svenskene i første sesong av «Landskampen». Nå ser han frem til å lede programmet sammen med Gunde Svan.  

 - Det ligger i ryggmargen min å sende stikk til svenskene, så det blir spennende å se om jeg klarer å holde meg i skinnet når jeg skal samarbeide med Sveriges største skilegende om programlederjobben, sier Northug. 

Gunde Svan, som har ledet flere svenske TV-programmer i Sverige de siste årene, tror den nye makkeren hans vil klare seg bra i programlederrollen. 

- Petter og jeg er nok ganske ulike, samtidig som jeg tror vi kommer til å utfylle hverandre. Jeg har jo sett at Petter er dyktig foran kamera og han leverer one-linere på løpende bånd, så jeg tror at dette blir bra, sier Svan.

- Vi får se om vi blir programlederduo eller konkurrenter, fleiper Svan. 

Innspillingen foregår i år i Norge, på Rjukan i Vestfold og Telemark. «Landskampen» kommer på TV 2 og TV 2 Sumo til høsten.