Søndag 24. mai feirer NRK at fastemåneden Ramadan er over med direktesendingen «Festen etter fasten – Id mubarak», ledet av Dagsrevyen-anker Rima Iraki.

- Dette gleder jeg meg veldig til. Vi inviterer til fest med god mat, nydelig musikk, og fine og morsomme møter med spennende gjester. For dem som feirer denne dagen, så vil nok ting være litt annerledes i år på grunn av koronasituasjonen. Vi håper dette programmet kan bidra til en følelse av fellesskap – at vi feirer sammen. Og alle er selvsagt velkomne, sier programleder Rima Iraki i en pressemelding.

Hun har invitert gjester som komiker og programleder i Svart Humor, Yousef Hadaoui, matblogger Jamilla El Haddaoui, skuespiller Iman Meskini og hennes ektemann Mourad Jarrari, Sarpsborg 08-spiller Anwar Elyounoussi og danser og Norske Talenter-dommer Mona Berntsen. Det blir også musikk fra Hkeem, Musti og Sofian.

I likhet med årets 17. mai-feiring, vil også feiringen av Id al-fitr bære preg av smitteverntiltakene.

- Id er en stor høytid for mange muslimske nordmenn og over hele verden feires slutten på fasten med en stor fest. I denne underlige tiden vi lever i om dagen så er det nok ekstra mange som gleder seg til å feire dette sammen med storfamilien. Det er en viktig dag for mange så det er fint for NRK å være med å speile dette i all den tid de store fellesarrangementene er avlyst, sier fungerende underholdningsredaktør i NRK, Christina Rezk Resar